NavMenu

Otvorena dvodnevna konferencija "Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge"

Izvor: eKapija Utorak, 29.03.2022. 13:49
Komentari
Podeli
(Foto: Sfera Mostar)
Predsjednik Privredne komore BiH, Mirsad Jašarspahić danas je svečano otvorio XI konferenciju "Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge". Istakao je kako su ove konferencije u organizaciji mostarske kompanije Sfera odlična prilika za razvoj i dijalog između struke i nauke.

U uvodnom dijelu, prisutnima se obratio i Nedžad Memić ispred kompanije Sfera zahvalivši se na velikom odzivu, ističući da su Sferine konferencije iz domene građevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i prepoznatljive u regiji kao mjesto komunikacije, uspostavljanja saradnje i razmjene iskustava i znanja, te kao takve važe za respektabilan događaj, što potvrđuju posjetioci iz cijele regije.

Osim organizatora, prisutnima se obratila i prof.dr. Maja Popovac, dipl.ing.arh. ispred Građevinskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić koji je jedan od suorganizatora događaja, te izrazila zadovoljstvo velikom posjećenošću navodeći da je to odličan pokazatelj u kojem smjeru Sferine konferencije idu.

Jedan od suorganizatora je i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a prof. art. Ljubomir Mišćević, dipl.ing.arh. također se obratio prisutnima i kazao da je saradnja Sfere i fakulteta postala tradicija koja će se i u budućnosti nastaviti. Partner događaja je Institut za standardizaciju BiH, a zamjenik direktora Instituta Borislav Kraljević u svome obraćanju istakao je da su ovakvi skupovi itetako važni za BiH, ali i za cijelu regiju s naglaskom na sve teme koje su aktuelne, a koje će se obrađivati tokom dvodnevnog događaja.

Teme koje će se predstaviti su: Fasadni sistemi, Ventilirajuće obloge, Staklene fasade, Energetska efikasnost u zgradarstvu, Toplinska izolacija, Zvučna izolacija, . BIM u arhitekturi fasada, te Fasadni sistemi u arhitekturi. Konferenciji prisustvuju regionalni stručnjaci, profesori i arhitekti koji će svoje znanje i iskustvo prenijeti na posjetioce, a kompanije izlagači putem svojih štandova predstaviti novitete i aktuelnosti.

Posebnu pažnju izaziva panel diskusija o temi konferencije, koja će se održati drugog dana, a u koju se uključe svi učesnici konferencije.

Na konferenciji je predstavljena i Online izložba fasadnih sistema koju je kompanija Sfera organizovala 2021. godine, na čelu sa žirijem: Vedina Babahmetović, dipl.ing.arh. Entasis, profesor emeritus Branislav Mitrović, dipl. ing. arh. Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i prof. art. Ljubomir Mišćević, dipl.ing.arh. Arhitektonski fakultet Sveučilište u Zagrebu.

Ulaz je besplatan, a program pogledajte na linku: https://2022fasade.sfera.ba/program/

Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil. Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.

Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.