Izvor: eKapija | Petak, 05.11.2010.| 13:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Postavljanje termoizolacione zaštite na sarajevskim zgradama: Nakon "Limenke" - "Palma"

(Foto: b)

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, ministar stambene politike Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, predstavnici Kantonalnog stambenog fonda i firme "Fain", koja je izvođač radova, jučer su svečano obilježili početak radova na sanaciji termoizolacione zaštite stambenog objekata u ulici Džemala Bijedića na brojevima od 82-86 na Čengić Vili, poznatijeg kao "Limenka".

Kako je saopćeno iz Općine Novo Sarajevo, riječ je o realizaciji projekta ENESANSA, koji se već treću godinu realizuje na području Kantona Sarajevo, te pored svog primarnog cilja postavljanja termičkih fasada, sanacije krovova i oštećenja u svrhu termičke zaštite i uštede energije, odnosi se i na sprečavanje globalnog zagrijavanja, te ispuštanja štetnih gasova u atmosferu.

Za realizaciju projekta energetske efikasnosti u zgradarstvu Općina Novo Sarajevo je izdvojila iz budžeta 100.000 KM, a Ministarstvo stambene politike Kantona Sarajevo 250.000 KM. Radovi na postavljanju termičke fasade trajat će 120 dana.

Naredni stambeni objekat kolektivnog stanovanja na kojem će se raditi termoizalaciona zaštita je zgrada u ulici Porodice Ribar od 1 do 5, poznatija kao "Palma".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.