NavMenu

Objavljen poziv za sufinansiranje projekata u šumarstvu u KS - Ministarstvo privrede izdvojilo oko 4 mil KM

Izvor: eKapija Subota, 26.03.2022. 16:03
Komentari
Podeli
(Foto: Sunny Forest/shutterstock.com)
Na zvaničnoj veb stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo u petak je objavljen Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva iz Budžeta KS za 2022. godinu.

Javni poziv raspisan je za finansiranje i sufinansiranje projekata vezanih za zaštitu, održavanje i unapređenje okoliša, jačanje ekološke kulture građana, održavanje i unapređenje šuma i šumskog zemljišta, uzgoja i zaštite divljači, kao i drugih projekata navedenih u pozivu.

- Javni poziv objavljuje se na osnovu Programa utroška namjenskih sredstava u oblasti šumarstva, prikupljenih po osnovu općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ-a) za potrebe finansiranja i sufinansiranja projekata u šumsko–uzgojnoj oblasti, s ciljem trajnosti općeg dobra-šuma i šumskog zemljišta. Za projekte iz ovog Javnog poziva obezbijedili smo sredstva u Budžetu u iznosu od 3.955.000 KM, što je skoro 1.500.000 KM više u odnosu na prethodnu godinu - izjavio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.

Sredstva su namjenska, a pravo na učešće u ovom pozivu imaju Kantonalno javno preduzeće Sarajevo - šume, KJU za zaštićena područja, fizička lica, odnosno vlasnici privatnih šuma i šumskog zemljišta, te obrazovne ustanove, udruženja i fondacije koji svojim djelovanjem obuhvataju programe navedene u pozivu, a imaju sjedišta i realizuju svoje programe na području Kantona Sarajevo.


Sva potrebna pojašnjenja vezana za kriterije i pravila učešća u ovom javnom pozivu, kao i spisak potrebne dokumentacije nalaze se u tekstu poziva, koji je objavljen na veb stranici Ministarstva privrede, na linku.

Na linku se nalaze i prijavni obrasci, izjava, kao i obrazac za prijedlog projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.11.2023.  |  Energija, Industrija, Građevina

Ministarstvo energetike i rudarstva RS dodijeljuje podsticaje od 2 mil KM - Prijave do 6. decembra

Ministarstvo energetike i rudarstva RS raspisalo je javni poziv za dodjelu novčanih podsticaja u iznosu od 2 mil KM. Dodijeljena sredstva podsticaja predstavljaju državnu pomoć male vrijednosti koja se može dodijeliti jednom privrednom društvu i koja ne može preći iznos od 390.000 КM (računajući period od tri fiskalne godine, tekuća i dvije prethodne). Podsticaji su planirani budžetom Republike Srpske za 2023. godinu, u okviru

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.