NavMenu

Kako izabrati radni sto?

Izvor: eKapija Srijeda, 03.11.2010. 14:06
Komentari
Podeli

Radni sto je obavezan komad nameštaja gotovo u svakom stanu. Bilo da se radi o dječijem radnom stolu ili radnom stolu sa kompjuterom koji koristi cijela porodica, vrijeme provedeno za stolom nije zanemarljivo. Stoga treba posebnu pažnju obratiti pravilnom odabiru stola u zavisnosti od vrste posla ili uzrasta koji sto koristi.

Postoje standardi za dimenzije i visinu radnog stola kao i odabir stolice, a posebno treba voditi računa o pravilima koja važe za rad ispred kompjutera. Radni sto mora da bude minimum 120 cm širok i 80 cm dubok. Ukoliko je monitor ravan dubina stola može biti i manja. Razmak između očiju i monitora bi trebalo da bude min 50 cm. Ploča stola bi trebalo je da je mat površine i svetle boje. Prava visina stola se određuje tako da dok sjedite ruke budu savijene u laktovima i da dodiruju radnu površinu, a da su vam ramena opuštena.Takođe bi trebalo noge držati savijene pod 90 stepeni tako da vam stopala budu na podu. Ponekad je teško uskladiti ove visine pa je potrebno postaviti neki oslonac za noge ispod stola. Stolica mora da bude udobna, anatomska sa naslonom za ruke i točkićima. Naslon i sjedište stolice bi trebalo da budu podesivi, kako biste podesili ugao sjedenja i visinu na kojoj sjedite. Uvijek sjedite pravo i tačno ispred monitora tako da vam je monitor u visini očiju.

Vega radni sto RM 160 i ormari OV22 i OV27

Predstavljamo vam set Vega koji je izrađen od najkvalitetnije iverice sa vrhunskom završnom obradom. Svi ovi elementi posjeduju distancere koji služe kao regulatori visine kako bi se mogli prilagoditi čak i neravnoj podlozi. Moguće varijante su bijelo i orah. Ne zanemarujući funkcionalnost ovaj uredski namještaj, svojom osobnošću i atraktivnim dizajnom, daje uredu posebnu eleganciju. Zbog izuzetnog kvaliteta, ovaj se namještaj svrstava u vrh Top Meblo ponude, a odlikuje se izuzetnom stabilnošću, funkcionalnošću, velikim brojem kombinacija i dimenzija i načina zatvaranja. Uredske ormare možete pronaći u salonima Top Meblo, već od 669 KM, dok je cijena stola samo 589 KM.

Web stranica na kojoj možete naći korisne savjete o uređenju enterijera, te opise naših proizvoda je www.top-meblo.ba. Online savjetnik za uređenje svih vrsta enterijera postaće omiljena destninacija za sve one koji traže savjete za uređenje svog stana, kuće ili poslovnog prostora. Jedno ime za sve savjete o enterijeru - Top Meblo HOMEinfo.

Facebook fan page Top Meblo HOMEinfo je mjesto gdje možete osvojiti vrijedne nagrade, te gdje takođe možete naći korisne savjete za uređenje enterijera.

Emisije Top Meblo OFFICEinfo gledajte i na YouTube OVDJE

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.