Izvor: Glas Srpske | Ponedjeljak, 01.11.2010.| 14:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potrošači RS: Najviše reklamacija na tehničke proizvode

(Foto: b)

Stanovnici Republike Srpske (RS) ove godine imali su najviše reklamacija na tehničke proizvode, najčešće zbog neispravnosti električnog uređaja, te neostvarivanja prava iz garantnog lista, kažu u Republičkoj tržišnoj inspekciji.

Inspektori su za proteklih devet mjeseci u trgovinama obavili ukupno 3 237 kontrola zbog nepotpunih deklaracija, neposjedovanja garantnih listova ili tehničkih uputstava, a iz prometa je privremeno povučena roba u vrijednosti 427.000 KM, piše "Glas Srpske".

Republički tržišni inspektor Zoran Vučkovac rekao je da potrošači vrlo često prijavljuju inspekciji kupovinu neispravnih tehničkih proizvoda, a dešava se i da u trgovinama ne mogu da ostvare prava koja imaju na osnovu garantnog lista koji se dobije uz kupljenu robu.

Predsjednik Udruženja potrošača RS Dragutin Bošković istakao je da se prava potrošača, a samim tim i pravo na reklamaciju, u RS slabo poštuju.

Prema njegovim riječima, većina pritužbi potrošača na trgovce odnosi se upravo na kupovinu tehničke robe, uz koju kupci obavezno moraju da dobiju garantni list i račun, što nije uvijek slučaj u praksi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.