NavMenu

U Sarajevu krajem marta konferencija "Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge"

Izvor: eKapija Petak, 11.03.2022. 12:28
Komentari
Podeli
(Foto: Sfera Mostar)
XI Međunarodna naučno stručna konferencija "Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge" biće održana 29. i 30. marta u sarajevskom hotelu Hills, javili su organizatori.

Konferencija će okupiti regionalne predavače i stručnjake koji će govoriti o različitim tematskim jedinicama koje će se obrađivati. Teme su: Fasadni sistemi, Ventilirajuće obloge, Staklene fasade, Energetska efikasnost u zgradarstvu, Toplinska izolacija, Zvučna izolacija, BIM u arhitekturi fasada, Fasadni sistemi u arhitekturi.


Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil.
Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Technoform, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.
Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering.

Konferencija se sastoji od sajamskog i naučnog dijela. U sajamskom dijelu, kompanije s područja cijele regije, ali i iz svijeta predstavljaju svoje novitete i proizvode, dok se u naučnom dijelu predstavljaju aktuelni projekti, inovacije i novosti. Također, iznose se zakonske regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu "utopljavanja" stambenih objekata, te preispituju naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova.


Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali za "utopljavanje" i završnu obradu, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Drugog dana događaja biće održana i panel diskusija o temi konferencije u koju se aktivno uključe svi učesnici, te se razvije dvosmjerna komunikacija. Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva, uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje, te spajanje struke i nauke.

Ulaz je besplatan, a prijaviti se možete putem linka: https://2022fasade.sfera.ba/online-registracija/

Organizator konferencije je mostarska firma Sfera u saradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara, Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta iz Zagreba, te u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.