NavMenu

Izrada softvera za Informacijski sistem registra malih i srednjih preduzeća u FBiH

Izvor: eKapija Petak, 29.10.2010. 13:49
Komentari
Podeli

Ugovor o izradi softvera za Informacijski sistem registra malih i srednjih poduzeća u Federaciji BiH (ISR MSP) potpisan je jučer u Mostaru između Federalnog ministarstva, razvoja, poduzetništva i obrta i Konzorcija "HERMES SoftLab/ComTrade" d.o.o Sarajevo – "IN2" Informatički Inženjering d.o.o. Sarajevo.

(foto: ilustracija)

Implementacijom sistema će se pridonijeti poboljšanju stanja ne samo mikro, malih i srednjih poduzeća (poduzetnika), već i cjelokupnog gospodarstva, služeći kao ogledni primjerak maksimalnog iskorištenja svih resursa Federacije BiH u domenu MSP sektora.

Odnosno, to je projekat izrade baze podataka u kojoj bi bili sadržani svi podaci o mikro, malim i srednjim poduzećima i poduzetnicima, njihovim robama i uslugama, kao i finansijskim pokazateljima. Treba posebno naglasiti činjenicu da će podaci iz baze biti dostupni svim gospodarskim partnerima, ali i vladinim tijelima i nadzornim sistemima.

Sistem će omogućavati brzu i cjelovitu analizu svih gospodarskih tijekova unutar MSP sektora, a informacije koje će se moći dobiti iz informacijskog sistema predstavljat će činjeničnu podlogu za donošenje odluka (zakonodavnih, financijskih, organizacijskih, kadrovskih i sl.) o potrebnim razvojnim planovima prema MSP sektoru.

Implementator projekta je Konzorcij "HERMES SoftLab/ComTrade" d.o.o Sarajevo – "IN2" Informatički Inženjering d.o.o. Sarajevo koji je odabran nakon provedenog postupka Javne nabave usluga i to po pravilima Otvorenog postupka, a rok implemetacije je 180 dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.