NavMenu

Na Babinom Dolu predviđena izgradnja dječijeg snježnog parka - Pokretne trake, tubing staza i rekviziti za zabavu na 6.000 m2

Izvor: eKapija Subota, 05.03.2022. 08:27
Komentari
Podeli
Primjer dječijeg parka iz idejnog rješenja (Foto: Printscreen iz dokumentacije)Primjer dječijeg parka iz idejnog rješenja
KJP ZOI'84 ima u planu da izgradi moderan i kvalitetan dječiiji snježni park sa pokretnim trakama, tubing stazom i rekvizitima za zabavu na lokaciji Babinog Dola na Bjelašnici. Plan je da se dječiji snježni park koristiti kao ski poligon za djecu od 4 do 12 godina, navodi se u idejnom rješenju.

Tim povodom je KJP ZOI'84 raspisao tender za nabavku dječijeg snježnog parka, koji se sastoji iz dva lota. Lot 1 se odnosi na nabavku dječijeg snježnog parka sa projektovanjem i ugradnjom, dok se lot 2 odnosi na nabavku rekvizita za zabavu. Vrijednost ugovora je 500.000 KM bez PDV-a.

Kako se navodi u idejnom rješenju, projekat će osigurati novi cijelogodišnji adrenalinski sadržaj na Bjelašnici, što bi u konačnici trebalo da obogati kako zimsku tako i ljetnu ponudu i privuče više posjetitelja na Olimpijsku planinu.

- Dječiji park planiran je da se radi na Olimpijskoj planini Bjelašnica, te je neophodno da oprema koja bude instalirana može garantovati rad i u najtežim uslovima u toku zimskih mjeseci. Lokacija na kojoj će se realizirati ovaj projekat je na prostoru Babinog Dola - dodaje se.

Predviđena lokacija za budući park (Foto: Printscreen iz dokumentacije)Predviđena lokacija za budući park
Dječiji snježni park je predviđen kao prostor od cca 6.000 m2, ograđen zaštitnim ogradama u kojem će biti smješteni različiti sadržaji za djecu. Prvenstveno se planira nabavka i instaliranje dvije ski trake, od kojih bi jedna bila traka za tubing i skijanje, a druga trake za skijaše, te nabavka jednog baby ski lifta. Osim jedne trake bio bi instaliran tubing sa jedne strane, a skijanje sa druge strane, dok bi sa obje strane skijaške trake, kao i ski lifta, bile uređene staze za skijanje. Staze bi bile opremljene rekvizitima, što bi ih učinilo dodatno zanimljivim najmlađim skijašima.

- Osim navedenih alitivnosti tubinga i skijanja svakako je planirano da se ostavi prostor i za sankanje, te da se nabave sanke i drugi rekviziti koje bi djeca u tu svrhu mogli da koriste. Pored navedenog, planira se i nabavka drugih rekvizita, kao i instalacije spužvastih elemnata kojim bi se prostor parka znatajno obogatio i bio zanimljiviji za djecu - stoji u idejnom rješenju.

Prilikom nabavke rekvizita, moguće je i brendirati dječiji park, nabavljajući rekvizite u formi Vučka - zvanične maskote XIV ZOI'84. Također, park može nositi naziv "Vučko snow park", što bi se moglo istaknuti na ulaznoj kapiji.

- S obzirom da su ciljana grupa korisnika djeca od 4 do 12 godina važno je da sva oprema bude bezbjedna za korištenje, prilagođena uslovima na lokaciji, te certificirana, u skladu sa tehničkim i sigurnosnim standardima - ističe se u rješenju.

S.Š.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2023.  |  Turizam, sport, kultura

Prodaje se imovina Kineme Sarajevo, vrijednost skoro 700.000 KM

Raspisan je Javni oglas za prodaju nepokretne imovine likvidacionog dužnika Kinema Sarajevo. Riječ je o preduzeću u društvenoj svojini za proizvodnju, promet i prikazivanje filmova. Nekretnina se nalazi u Sarajevu, u ulici Safvet beg Bašagića 87, ukupne površine od 826 m². Prodaja ove nekretnine će se obaviti 13. juna ove godine u prostorijama Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju u Sarajevu. Procijenjena

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.