NavMenu

Srebrenik: Počela restauracija bh. dragulja

Izvor: eKapija Srijeda, 27.10.2010. 15:48
Komentari
Podeli

Prva faza restauracije Starog grada Srebrenika koja se realizuje u okviru MDGF projekta "Kultura za razvoj" koja je finansirana od strane Vlade Španije sa iznosom od 65.000 KM počela je prošle sedmice.

Izvođač radova je sarajevska kompanija "Neimari", a kako saznajemo u Općini Srebrenik u naredna dva mjeseca predviđena je izgradnja potpuno novog mosta na ulazu u ovaj kulturno-historijski spomenik te sanacija prve kule Starog grada, gdje je u budućem vremenu planirana suvenirnica te info turistički pult.

U kasnijim fazama projektom je predviđena i sanacija pristupnog puta, ostalih kula, parkinga, ljetne pozornice ispred Starog grada kao i ostalih sadržaja, predviđenih projektno-tehničkom dokumentacijom.

U narednom periodu trebalo bi biti riješeno pitanje organizacije kao i finansiranja ovog kulturno-historijskog spomenika, s obzirom da se dosadašnji način upravljanja Starim gradom pokazao neuspješnim.

U Općini naglašavaju kako je projekat od velike važnosti za grad Srebrenik, ali i za BiH jer se radi o spomeniku koji je u povijesnom periodu BiH imao veliki strateški značaj.

E. Ko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.