NavMenu

Kineska državna kompanija CCEECC želi da gradi infrastrukturu u BiH

Izvor: eKapija Petak, 25.02.2022. 12:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Kineske državne kompanije China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) je zainteresovana za dolazak na tržište Bosne i Hercegovine i učešće u infrastrukturnim projektima, rečeno je na tokom jučerašnjeh sastanka sa predstavnicima ove kompanije i ministra komunikacija i prometa BiH Vojina Mitrovića.

Delegaciju kineske državne kompanije CCECC činili su zamjenik generalnog direktora za Balkan Cai Huabing, direktor Sektora za tendere Balkana Hao Shaobo i direktor za razvoj poslovanja Milan Marinović.

Tema sastanka bilo je trenutno stanje infrastrukturnih projekata te gradnja buduće cestovne i željezničke infrastrukture, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Osim o značaju Koridora 5C, ministar Mitrović je predstavnicima kineske kompanije govorio i o gradnji brzih cesta u BiH, odnosno dijelu autoceste kroz Brčko distrikt, zatim od Brčkog do Vukosavlja te cesti Foča – Šćepan Polje. Ministar je informirao predstavnike CCEECC-a i o projektima koji su planirani u budućnosti, a tiču se željeznica, kao što su željeznička pruga Zvornik – Tuzla i Doboj – Šamac te pruga Tuzla – Brčko – Vinkovci koja je aktuelizirana u posljednje vrijeme.

Ministar Mitrović je naglasio da ministarstvo posebno zanima mogućnost kompletnog aranžmana koji podrazumijevanje projektiranje, izgradnju i finansiranje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.