NavMenu

Prvi digitalni autoput u Srbiji - Do maja povezivanje trase od Pojata do Kruševca

Izvor: eKapija Petak, 25.02.2022. 09:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sumanamul15/pixabay.com)Ilustracija
Na Moravskom koridoru se radi intenzivno i očekuje se da će se u naredna dva mjeseca na dionici od Pojata do Kruševca privesti kraju svi zemljani radovi, kao i da će se na potezu od Pojata do Makrešana završiti svi objekti i u potpunosti povezati trasa, izjavio je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

On je sa ministrom Tomislavom Momirovićem, gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović i predstavnicima kompanije Behtel Enka koja izvodi radove obišao ovu dionicu na koridoru koji će povezati centralne dijelove Srbije sa koridorima 10 i 11.

Momirović je naveo na to da je ovo najveće gradilište u Srbiji i da je na Moravskom koridoru angažovano više od 2.500 radnika i približno hiljadu jedinica mehanizacije, dodavši da je riječ o najširem autoputu u zemlji i najmodernijem u Jugoistočnoj Evropi.

Dionica Pojate-Kruševac će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gdje živi približno pola miliona stanovnika.

Moravski koridor će biti prvi digitalni autoput u Srbiji. Ukupna dužina iznosi 112 kilometara i obuhvata tri dionice: Pojate–Kruševac (27,8 kilometara), Kruševac–Adrani (53,8 kilometara) i Adrani–Preljina (30,6 kilometara), prenosi sajt Vlade Srbije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.