Izvor: eKapija | Utorak, 26.10.2010.| 13:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Virtualni dan karijera i znanja posjetilo više od 170 hiljada ljudi

Prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja koji je u osam dana trajanja okupio veliki broj poslodavca i posjetilaca na www.dankarijera.com posjetilo je više od 170 hiljada ljudi iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, ali i ostalih zemalja svijeta, te je zabilježena posjeta iz 87 država.

Izlagači iz BiH dobili su preko 1500 prijava za posao, kao i bazu biografija posjetilaca koji su tražili priliku za zaposlenja. Nakon pregledanja biografija i razgovora sa kandidatima, poslodavci će početi sa procesom odabira odgovarajućih kandidata, istaknuli su sa portala Posao.ba, koji je sa Mojposao.net i Infostud.com, jedan od organizatora ovog projekta.

Voditelj projekta Virtualni dan karijera i znanja Benjamin Kadić povodom završetka sajma istaknuo je da su reakcije posjetilaca i izlagača dokaz uspješnosti projekta.

“Prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja u kojem je učestovala i Bosna i Hercegovina može se sa sigurnošću proglasiti uspješnim projektom. Reakcije posjetilaca i izlagača su i više nego pozitivne, što nas je uvjerilo da su ovakvi projekti potrebni u BiH i da ćemo sigurno nastaviti sa njihovom realizacijom i u budućnosti”. kazao je on.

Pojetioci su putem chata razgovrali sa izlagačima, ali i sa organizatorima sajma gdje su pisali svoje utiske.

"Virtualni dan karijera i znanja za mene predstavlja sasvim novi način traženja posla. Okupljanje kompanija i edukacijskih kuća na jednom mjestu, ali ovaj put na Interentu, je genijalna ideja koja je mene lično više privukla nego obični sajmovi. Aplikacija je jako jednostavna i pregledna tako da sam vrlo lako mogla pregledati poslove i ostaviti svoj CV ili se prijaviti na konkurs za posao", napisala je putem chata u sklopu aplikacije sajma Lejla iz Sarajeva.

U sklopu Virtualnog dana karijera i znanja održano je i predavanje za studente na Američkom Univerzitetu u BiH, gdje je generalni direktor Edin Mehić govorio o tome šta je potrebno za postizanje izvrsnih rezultata u karijeri te kako pronaći motivaciju i ideju za osnivanje vlastitog biznisa.

Na sajmu se predstavilo 48 kompanija i edukacijskih kuća iz tri zemlje. Regionalni izlagači za sve tri zemlje bili su Japan Tobacco International, Deloitte i VIP Mobile. Kao izlagači iz BiH predstavili su se MDGF program zadržavanja i zapošljavanja mladih, Svjetska banka, Wurth, Natron Hayat Maglaj, Megamix, UniCredit Bank, Američki Univerzitet u BiH, Atlantbh, Nelt i Consult Team.Generalni pokrovitelj sajma za BiH bio je MDGF program zadržavanja i zapošljavanja mladih, a partner Federalni zavod za zapošljavanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.