NavMenu

Hering dobio posao na izgradnji dijela brze ceste Lašva-Nević Polje - Posao vrijedan 75 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 16.02.2022. 09:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
Autoceste FBiH donijele su odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju dijela brze ceste Lašva-Nević Polje, i to za Lot 5 - petlja "Vitez izlaz iz poslovne zone" - petlja "Nević Polje".


Kako smo ranije pisali, ugovor za izvođenje radova uključuje izvođenje radova na izgradnji dijela brze ceste između petlje "Vitez - izlaz iz poslovne zone" i petlje "Nević Polje" (Lot 5). Dužina sekcije ovog lota je 4,78 km, a na ovoj sekciji projektovane su sljedeće konstrukcije:

• Vijadukt Mali Mošunj 1 dužine 168 m,
• Most Mali Mošunj 2 dužine 88 m,
• Most Stara Bila dužine 30 m,
• Most Nova Bila dužine 32 m,
• Most Pečuhe dužine 65 m.

- Početak sekcije Lot-a 5 se nalazi poslije petlje "Vitez - izlaz iz poslovne zone", koja će biti izgrađena u sklopu gradnje Lot-a 4 (Poslovna zona Vitez). Na kraju sekcije Lot-a 5 predviđena je izgradnja petlje "Nević Polje" tipa denivelisani kružni tok. Na mjestu petlje, brza cesta se pistupnim rampama priključuje na magistalni put M-16.4 Nević Polje – Bugojno. Lot 5 je riješen kao cesta sa karakteristikama brze ceste sa dvije saobraćajne trake (vozna i preticajna) za svaki smjer kretanja - pisalo je u tenderskoj dokumentaciji kojom se tražila firma za izvođenje radova.


U sklopu izgradnje ove dionice brze ceste je predviđena i regulacija rijeke Lašve na mjestima gdje je u koliziji sa trupom ceste.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.