NavMenu

Počinje izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica

Izvor: eKapija Utorak, 15.02.2022. 07:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sumanamul15/pixabay.com)Ilustracija
Početak izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica obilježen je juče u Mačvanskom Prnjavoru.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će put Ruma-Šabac biti gotov do kraja septembra sljedeće godine, što znači da će se za godinu i po dana od Beograda do Šapca stizati za maksimalno 45 minuta, a od Beograda do Loznice za sat i 10 minuta.

On je istakao da će nova saobraćajnica olakšati život ljudima u Mačvi i Jadru i privući nove investitore, navedeno je na sajtu Vlade.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoputu Ruma-Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica zaključen je 19. novembra 2019. godine sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt.

Ukupna dužina dionice je 77 kilometara, od čega je autoput Ruma-Šabac dužine 22 kilometara, a dužina dionice Šabac-Loznica, koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice, iznosi 55 kilometara.

Planirana je izgradnja ukupno 56 objekata, od čega 54 mosta i dvije petlje.

Izgradnja autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih zadataka u drumskom transportu, s obzirom na to da je riječ o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dijela Srbije sa regionom, prije svega sa BiH, dodaje se.

Moderna saobraćajnica koja će povezati Rumu i Loznicu obuhvataće tri prostorne cjeline: dionica Ruma-most na Savi (Šabac), u dužini od 22 kilometra će biti autoput u punom profilu, druga cjelina je most preko Save i treća je dionica čija izgradnja je juče počela.

Ta dionica će biti brza drumska saobraćajnica, trasa će zaobići sva naseljena mjesta, kroz koja gotovo cjelom dužinom prolazi postojeći državni put IB reda broj 26.

Ukupna ugovorena cijena radova od Rume do Loznice je 467,5 mil EUR, a od Šapca do Loznice 247,5 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.