NavMenu

Repertoar multiplex Cinema City od 14.10. - 20.10.2010. godine

Izvor: eKapija Srijeda, 13.10.2010. 08:59
Komentari
Podeli

Nakon još jednog vrlo uspješnog vikenda u kojem su projekcije aktuelnih naslova predvođenih romantičnom komedijom "Jedi, moli, voli“ privukle preko 4.000 ljubitelja sedme umjetnosti iz glavnog grada multiplex Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje ovogodišnjeg BH kandidata na nagradu Oskar te početak dugo očekivanih digitalnih 3D projekcija od 21. oktobra.

Program od 14. oktobra predvodi novo filmsko remek djelo našeg dobitnika Oskara Danisa Tanovića "Cirkus Columbia". Emotivna ljubavna priča koja u pozadini ima dešavanja sa početka rata u Bosni i Hercegovini radnjom smještena u ambijent prelijepe Čapljine svoju je svjetsku premijeru doživjela na otvorenju 16. SFF-a gdje je osvojila i nagradu publike za najbolji film.

Niz uspjeha "Cirkus Columbia" je nastavio sa nagradom Film budućnosti na ovogodišnjem izdanju Venecijanskog filmskog festivala, a nedavno je stručna komisija udruženja filmskih radnika BiH odlučila da će upravo ovaj film predstavljati našu zemlju u utrci za nagradu Američke filmske akademije za najbolji film sa neengleskog govornog područja. U naslovim ulogama pored veterana balkanskog glumišta Mikija Manojlovića i Mire Furlan gledamo novu bosansku glumačku nadu, izuzetno talentovanog Borisa Lera te prelijepu beogradsku glumicu Jelenu Stupljanin.

Radnja filma vrti se oko političkog azilanta Divka koji se na zalasku komunizma i dolasku demokratije nakon niza godina pojavljuje u rodnom hercegovačkom mjestu prepun novca, sa skupim Mercedesom i 40 godina mlađom suprugom. Ali onda se njegov sin Martin kojeg je sa bivšom suprugom izbacio iz svoje obiteljske kuće i njegova nova žena Azra zaljube. Rat kuca na vrata malog grada i kada sve počinje izgledati crno za Divka, ali on dobiva jedinu stvar zbog koje se i vratio...

Cinema City od 21. oktobra pokreće i dugo očekivane 3D projekcije. U najvećoj dvorani 1 do kraja ove sedmice će biti instaliran digitalni projektor Christie CP2220 trenutno najtraženiji projektor na svijetu zasnovan na Dolby tehnologiji te će svi ljubitelji filma uz pomoć specijalnih 3D naočala moći pratiti fantastične projekcije svih najnovijih filmskih hitova urađenih u 3D tehnologiji.

Repertoar 3D projekcija od 21. oktobra otvaraju novi nastavak kultnog horor serijala zasnovanog na čuvenoj kompjuterskoj igri "Resident Evil: Drugi svijet", koji je urađen istom filmskom tehnologijom kao i "Avatar" Jamesa Cameronea, te novi kompjuterski animirani hit "Alpha i Omega" u kojem su glasove glavnim karakterima posudili hrvatski pjevači Luka Nižetić i Iva Šulentić pa ga ravnopravno mogu pratiti u oni najmlađi gledatelji.

Sve detalje i upute oko 3D projekcija u multiplexu Cinema City, programu prikazivanja "Cirkus Columbia" i ostalih aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.