NavMenu

Stigla mjerna kola iz Njemačke za prugu Beograd - Novi Sad, kreće testiranje

Izvor: Tanjug Srijeda, 19.01.2022. 12:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)Ilustracija
Specijalna mjerna kola Njemačkih željeznica (Dojče ban) stigla su u Beograd, odakle će u toku dana početi dinamičko testiranje brze pruge Beograd - Novi Sad.

Sa mjernim kolima su, u željezničku stanicu Beograd Centar u Prokopu, stigle iz Njemačke i dvije lokomotive osposobljene za brzine od 230 km na sat.

Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije rekao je Tanjugu da je dinamičkim testiranjem obuhvaćeno ispitivanje geometrije novoizgrađenih kolosjeka za velike brzine, parametra kontaktne mreže, ugrađene opreme za velike brzine, kompatibilnosti opreme i sistema, kao i ostalih izvedenih građevinskih radova.

Dinamičko testiranje na pruzi za brzine do 200 kilometara na sat između Beograda i Novog Sada trajaće do 4. februara, a obavljaće se u periodu od 6.30 do 17.30 sati bez saobraćaja vozova.

Dinamična ispitivanja novoizgrađene brze pruge obavljaće Infrastruktura železnice Srbije, u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Njemačkih železnica "Sistemtehnik" koja je angažovana za realizaciju ovog posla.

Testiranje će se obavljati fazno i po dionicama duž cijele brze pruge Beograd - Novi Sad.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.