NavMenu

Uskoro tender za izgradnju osnovne škole u banjalučkom naselju Ada

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.01.2022. 13:47
Komentari
Podeli
Budući izgled škole (Foto: banjaluka.rs.ba)Budući izgled škole
Naselje Ada dobiće svoju osnovnu školu, a već narednog mjeseca biće raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova za jedan od kapitalnih projekata Grada Banjaluka, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradnja nove škole u ovom naselju biće finansirana donatorskim sredstvima Republike Srbije, u iznosu od 4,3 miliona KM.

- Grad je uspio u rekordnom roku da završi sve potrebne procedure, kako bi mogla da započne gradnja škole. Ponosni smo što imamo priliku da učestvujemo u izgradnji novog školskog objekta u našem gradu – kazala je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Kako je rekla, raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača radova planirano je za februar, a ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom očekuje se da bi od školske 2023/2024. godine nastava mogla da počne u novom objektu škole.

- Svi ovi projekti pokazuju maksimalno opredjeljenje gradske administracije da se ozbiljno bavimo obrazovanjem kao jednim od glavnih stubova razvoja i očuvanja našeg društva – istakla je Šukalo.


Nova škola u Adi biće izgrađena na lokaciji preko puta restorana Stara Ada, u čijoj blizini se ili gradi ili će početi izgradnja većeg broja stambenih blokova, poručuju iz Grada.

Petorazredna škola u Adi kao područno odjeljenje OŠ Vuk Stefanović Karadžić projektovana je za 300 učenika, sa deset učionica, a od sadržaja, imaće fiskulturnu salu sa pratećim prostorijama i igralište u dvorištu škole oko kojeg su planirane tribine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.