NavMenu

Maersk line nije trajno napustio Luku Bar

Izvor: RTCG Ponedjeljak, 17.01.2022. 09:53
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/jd210848)
Danska brodarska kompanija Maersk line nije trajno napustila Luku Bar, već je zbog finansijske neisplativosti privremeno suspendovao taj servis, kao što je to uradio i 2012. godine, saopštila je za Emisiju za pomorce, Radija Crne Gore, Nela Vitić, izvršna direktorka pomorske agencije Interlog, koja je generalni agent Maerska u CG.


Vitić podsjeća da je brodarska kompanija Maersk line svoj kontejnerski servis na Luku Bar otvorila još 1999. godine. Ona kaže da je Maersk line još prije četiri godine otvorila svoj servis na Luku Drač.

- Što se tiče Maerskovog servisa na Bar, moram da kažem da nam je veoma žao što su odlučili da privremeno suspenduju servis ali isto tako želim da podsjetim da ovo nije prvi put da Maersk donese takvu odluku. Naime, isto se desilo u junu 2012. kada su takože privremeno suspendovali servis, pa su ga nakon godinu i po dana opet otvorili. Sve to dovodi do zaključka da privremena obustava ne znači i konačno gašenje servisa i da, ako se ukaže prilika i pokaže da projekat može biti profitabilan, sigurna sam da će Maersk line razmotriti odluku o nastavku servisa preko Luke Bar - poručila je Vitić u izjavi za Radio CG.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.