NavMenu

Instagram testira novu opciju - Vertikalni pregled priča

Izvor: RTS Subota, 15.01.2022. 10:49
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Webster2703)
Društvena mreža Instagram testira opciju vertikalnih pomijeranja priča u svojoj aplikaciji. U februaru 2021. godine, Instagram je potvrdio da priprema prototip novog redizajna priča sa vertikalnim pomijeranjem, slično TikTok-u.

Novi dizajn testira sa malom grupom korisnika. Kao što je primijetio konsultant za društvene mreže Met Navara, neki korisnici koji se nalaze u Turskoj primili su ažuriranja Instagrama, koja daju mogućnost vertikalnog pomijeranje u pričama. Dok se priče istog korisnika i dalje mogu pregledati dodirom na lijevu ili desnu stranu ekrana, preskakanje na priče sljedećeg korisnika zahtijeva prevlačenje nadole.

Novinar Tasius Veloso je takođe primio isto ažuriranje u Brazilu, što sugeriše da Instagram uvodi novi dizajn vertikalnog pomijeranja u više zemalja.

Promjena stiže kao pokušaj da se ova društvena mreža takmiči sa TikTokom, koji već nudi vertikalno pomijeranje u svojoj aplikaciji.

Kao rezultat toga, Instagram je takođe učinio priče fokusiranijim na video zapise, a ne na statični sadržaj.

Još je tokom decembra 2021. godine, Instagram testirao povećanu maksimalnu granicu za video zapise u pričama, koja je sa 15 sekundi porasla na 60 sekundi. Korisnici već mogu da postavljaju video zapise do jednog minuta na Instagram priče, a oni postaju segmentirani u četiri video snimka od po 15 sekundi.

Kompanija koja je u vlasništvu Meta takođe testira nove načine sortiranja, pa čak i opciju za uređivanje mreže profila onako kako vi želite. Međutim, nejasno je kada (ili ako) će ove funkcije postati dostupne svim korisnicima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.