NavMenu

Banjaluku prošle godine posjetilo više od 60.000 turista

Izvor: RTRS Četvrtak, 13.01.2022. 13:58
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: banjaluka.rs.ba)Banjaluka
Banjaluku je u prošloj godini posjetilo više od 60.000 turista, među kojima su se posebno izdvajali Slovenci koji su dolazili u većim grupama, što su potvrdili i tokom novogodišnjih praznika, rekla je Srni stručni saradnik za odnose s javnošću Turističke organizacije Grada Branka Branković.

Branković je navela da je u 11 mjeseci 2021. godine registrovano 50.000 gostiju, dok se očekuje da je u decembru bilo više od 10.000 turista.

- Osim gostiju iz regiona, imali smo i turiste iz Turske, Mađarske i Grčke. Nismo se sa podacima vratili na 2019. godinu koja je bila rekordna, ali imamo tendenciju rasta i u broju dolazaka i noćenja, što se vidi i po naplaćenoj boravišnoj taksi - rekla je Branković.

Ona je navela da je u 11 mjeseci prošle godine naplaćeno 200.000 KM prihoda na osnovu boravišne takse, što je 80.000 KM više nego u istom periodu 2020. godine.


Branković je navela da je cijele prošle godine Banjaluka, kao administrativni centar, imala mnogo poslovnih turista, ali da su najviše gostiju okupljale manifestacije.

- Banjaluka je bila otvoreniji grad u odnosu na centre u regionu, zbog čega su jako dobro bile posjećene naše manistestacije Ljeto na Vrbasu, Kozara etno, Moto fest, ali i razni muzički festivali - dodala je Branković.

Ona je istakla i da je Banjaluka jedan od rijetkih gradova koji je imao novogodišnje slavlje na otvorenom, što je primamilo veliki broj turista.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.