NavMenu

Objavljene ponude za preuzimanje akcija MCD Company, SBL Invest i Zlatel iz Banjaluke

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.01.2022. 09:03
Komentari
Podeli
(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
Advantis broker iz Banjaluke je objavio tri ponude za preuzimanje akcija, i to za emitente MCD Company, SBL Invest i Zlatel.

Za sva tri emitenta ponudioci su fizička lica, a odnose se na kupovinu akcija koje daju pravo glasa u skupštini emitenta.

Tako osnovni kapital Zlatela iznosi 885.309 KM, podijeljen je na 885.309 redovnih (običnih) akcija klase A nominalne vrijednosti 1 KM.

Ponudilac Zlatko Telalović koji raspolaže sa 14% glasova u skupštini, obavezuje se da će kuptiti svaku akciju sa pravom glasa po cijeni od 0,587 KM. Rok važenja ponude je 30 dana od dana objavljivanja.

Osnovni kapital emitenta SBL Invest iznosi 1.924.452 KM, podijeljen na isti broj akcija klase A nominalne vrijednosti 1 KM. Ponudilac je Uroš Stanivuković vlasnik 516.387 akcija ili 26% ukpunog broja glasova. Za svaku akciju koja je predmet prodaje ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu od 0,588 KM.


Treći emitent čije akcije se potražuju jeste MCD Company, čiji je osnovni kapital 1.877.582 KM, takođe podijeljen na isti broj redovnih akcija nominalne vrijednosti od 1 KM. Za akcije ovog emitenda ponudu udruženo daju Milan i Dario Ivanković koji zajedno posjeduju 561.255 akcija ili 29,8 % glasova.

Cijena za otkup akcija sa pravom glasa iznosi 0,788 KM. Kao i u prethodne dvije objave, rok važenja je 30 dana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.