NavMenu

Deloitte postao najveća globalna revizorsko-konsultantska firma

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.10.2010. 16:37
Komentari
Podeli

Deloitte je postao najveća firma za pružanje profesionalnih usluga na svijetu, kako po prihodima tako i po broju zaposlenih. Po prvi put u povijesti ove firme, pretekavši svoju konkurenciju, Deloitte je postao svjetski lider. U finansijskoj godini koja je završila 31. maja 2010., oko 170.000 zaposlenih ostvarilo je globalni prihod od 26,6 milijardi dolara.

"Prije dvadeset godina bili smo najmanja tvrtka među „Velikih 8“ revizorskih kuća. Tokom prethodnog razdoblja, cilj koji smo postavili nije bio samo uspostavljanje pozicije najveće firme, već smo željeli postati najbolja firma, postaviti standard kvalitete u profesionalnim uslugama", komentira Jim Quigley, globalni generalni direktor Deloittea. "Stručnjaci naše firme postigli su takav uspjeh zahvaljujući konstantno visokoj kvaliteti pruženih usluga, posvećenosti klijentima i odgovornom pristupu poslovanju, a sve to u skladu s Deloitteovom korporativnom kulturom".

Deloitte je u posljednjih pet godina u okviru svjetski poznate "Velike četvorke" bio najbrže rastuća kompanija. U ovom razdoblju, na temelju godišnjeg rasta prihoda od 2,5 do 3,3 %, Deloitte je pretekao svoje konkurente. Do vodeće pozicije na tržištu firma je došla kombinacijom organskog rasta, strateških akvizicija i uspješnih investicija.

Deloitte planira narednih godina u svoje poslovanje investirati oko milijardu dolara. Ova investicija uključivat će uvođenje inovativnih usluga i multidisciplinarne ponude, zapošljavanje novih stručnjaka i dalje usavršavanje zaposlenih.

U Deloitteu planiraju nastaviti rast investiranjem na tržišta Brazila, Kine, Japana, Bliskog Istoka i Sjeveroistočne Azije, kao i na tržišta nekih europskih zemalja. Oko 400 miliona dolara bit će uloženo u obrazovanje i obuku Deloitte-ovih zaposlenika.

Novom strategijom "As One", u koju će biti uloženo 100 miliona dolara, Deloitte će ponuditi nova rješenja i zadovoljiti konstantno rastuće potrebe klijenata. Područje investicija bit će savremene tehnologije, inovativne usluge i nove poslovne mogućnosti. Ova strategija fokusirat će se na rast tržišnog udjela na strateškim i razvijenim tržištima, kao i na tržištima Indije i Kine.

Također, preko 300 miliona dolara bit će investirano u unapređenje kvalitete i metodologije revizije kao odgovor na regulatorne, ekonomske i druge faktore koji utiču na ovu uslugu.

Deloitte Bosna i Hercegovina vodeća je revizorska firma u Bosni i Hercegovini koja takođe pruža i usluge poreznog savjetovanja, poslovnog savjetovanja, upravljanja rizicima i finansijskog savjetovanja, a zapošljava više od 30 stručnjaka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.