NavMenu

Turski poduzetnici zainteresirani za saradnju sa privredom Sarajeva

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.10.2010. 13:25
Komentari
Podeli

Delegacija privrednika iz turskih gradova Kešan, Bartin i Malkara predvođena predsjednikom Upravnog odbora Trgovinske i industrijske komore Kešan Mustafom Helvadžiolu, posjetila je danas Privrednu komoru Kantona Sarajevo. Goste je primio predsjednik Komore Kemal Grebo, sa svojim saradnicima, a razgovaralo se o budućim oblicima međusobne saradnje.

Grebo je prezentirao stanje u regiji, mogućnosti, potencijale i prioritete ulaganja u Kanton Sarajevo i ujedno pozvao turske biznismene da ulažu u domaće projekte. Kao polja moguće saradnje istaknuti su građevinarstvo, poljoprivredna i prehrambena industrija, drvoprerađivački sektor, metalni sektor, turizam, ali i ostale grane privrede.

Helvadžiolu je iskazao veliki interes za unapređenje spoljnotrgovinske razmjene, ali i viših oblika poslovnog povezivanja i iskazao namjeru da u Turskoj početkom sljedeće godine organiziraju poslovni forum sa privrednicima iz Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Privredne komore Kantona Sarajevo.

Direktor Centra za evropske integracije i odnose sa inozemstvom Privredne komore Kantona Sarajevo mr. Esad Ibišević pozvao je prisutne predstavnike industrijskih i trgovinskih komora Kešana, Bartina i Malkare da zajedno sa Komorom Sarajeva rade na projektima koji će približiti njihovo članstvo tržištu EU i ubrzati evroatlantske integracije dvije države.

Biznismenima iz Turske su uručene brošure o turističkim mogućnostima Kantona Sarajevo i BiH, kao i brošure na turskom jeziku o mogućnostima saradnje sa privredom Kantona Sarajevo koje sadrže detaljne podatke o stanju privrede i mogućnostima ulaganja u projekte Kantona Sarajevo, te monografija "Stotinu godina Privredne komore Sarajeva" na engleskom jeziku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.