NavMenu

Banjalučko naselje Rosulje: Na lokaciji Mljekare hotel i kongresna sala

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 07.10.2010. 10:36
Komentari
Podeli

Regulacionim planom za dio naselja Rosulje, tačnije Maltu, na lokaciji gdje je donedavno bila banjalučka "Mljekara" predviđena je izgradnja modernog hotelsko-kongresnog centra sa svim savremenim sadržajima i kompatibilnim funkcijama.

Potvrdio je ovo "Glasu Srpske" portparol Administrativne službe grada Banjaluka Milenko Šajić.

"Objekat "Mljekare" nalazi se u obuhvatu Izmjene Regulacionog plana "Centar - Aleja" koji je usvojen 2005. godine. Predmetnim planskim aktom ovaj lokalitet je tretiran kao postojeći privredni kompleks. Međutim, prijedlogom Revizije regulacionog plana, koji još nije usvojen, a čiji je nacrt bio na javnom uvidu početkom 2010. godine, za ovaj lokalitet planirane su veće izmjene i transformacije prostora", rekao je Šajić.

Prema njegovim riječima, kompleks bivše "Mljekare" zauzima vrlo atraktivan položaj u urbanoj matrici grada.

"Definisana je radikalna promjena, kako u smislu namjene tako i u smislu fizičkog izgleda. "Mljekara" je već obezbijedila nove prostorne kapacitete u Aleksandrovcu, te se cijeli kompleks oslobađa za gradnju novih objekata", istakao je Šajić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje Željko Gagula istakao je da je izgradnjom ulice Olimpijskih pobjednika i zgrade Vlade došlo do otvaranja ulaza u samu MZ iz pravca centra.

"Nadamo se i vjerujemo da će i novi objekat umjesto "Mljekare" sa sjeverne strane dodatno otvoriti i upriličiti izgled MZ Rosulje", kazao je Gagula.

On je izrazio nadu da će u sklopu izgradnje biti urađena nova komunalna infrastruktura.

"Bilo bi veoma loše kada bi se novi potrošači priključili na postojeću vodovodnu i kanalizacionu mrežu, jer je ona stara od 30 do 50 godina i već je poprilično opterećena", naglasio je Gagula. Prema njegovim riječima, izgradnja novog objekta dodatno će istaći urbani izgled kako centra grada tako i Rosulja.

"Kada i ovaj objekat bude gotov, a vjerujem da će brzo početi da se gradi, MZ Rosulje će i izgledom i fizički praktično biti sastavni dio užeg urbanog centra grada, što je veoma značajno", rekao je Gagula.

U banjalučkoj "Mljekari" kažu da se većinski vlasnik tog preduzeća ne bavi gradnjom, te da im nije u interesu da zadrže postojeći kompleks i zemljište na Malti.

"Čim se stvore zakonski uslovi mi ćemo staviti na prodaju zemljište i objekte koji se nalaze u sklopu bivšeg kompleksa "Mljekare". Ne planiramo da zadržimo taj prostor, a na novom vlasniku biće da odluči da li će graditi po regulacionom planu ili će tražiti njegovu izmjenu", rekao je direktor banjalučke "Mljekare" Nebojša Ristić.

Turizam

"U Banjaluci nedostaje moderan hotelsko-kongresni centar i sigurno je da bi to poboljšalo ukupnu turističku ponudu našeg grada. Bilo bi dobro da se izgradi hotel sa pet zvjezdica", rekli su u Turističkoj organizaciji Banjaluke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.