NavMenu

KTK Visoko prodao tehničko-tehnološku cjelinu Sagardžije za 601.000 KM

Izvor: Portal BH Biznis Četvrtak, 22.12.2005. 15:54
Komentari
Podeli


KTK Visoko nastavlja sa rasprodajom svoje imovine. Prije nekoliko dana KTK Visoko izvršilo je prodaju tehničko-tehnološke cjeline Sagardžije Sarajevo metodom neposredne pogodbe za ukupnu cijenu od 601.000 KM.

Kupci su, prema informacijama iz Agencije za privatizaciju u FBiH, Halim Zukić iz Visokog, vlasnik VGT osiguranja, i ortačka grupa City Investment iz Visokog. Kupci su se obavezali da će zadržati svih pet uposlenika KTK Visoko Sagardžije Sarajevo na period od najmanje tri godine, te investirati dodatnih 100.000 KM u periodu od 12 mjeseci.

KTK Visoko, firma koja posljednjih godina posluje s velikim gubicima, polako rasprodaje svu svoju nepokretnu imovinu. Gubitak ove kompanije na kraju 2003. godine iznosio je 6.376.671 KM, a na kraju 2004. godine 15.256.386 KM. U prvih šest mjeseci 2005. godine, KTK Visoko je napravilo dodatnih 4.293.325 KM gubitka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.