NavMenu

Prijedorski LAZ-PROM širi proizvodnju mašina za mesnu industriju - Novi pogon biće izgrađen u industrijskoj zoni Celpak

Izvor: eKapija Nedjelja, 19.12.2021. 22:20
Komentari
Podeli
(Foto: LAZ-PROM)
Prijedorska firma LAZ-PROM kupila je nedavno zemljište u industrijskoj zoni Celpak kako bi proširila sadašnje kapacitete. Primarna djelatnost firme je proizvodnja mašina za mesnu industriju i pratećih proizvoda, a osnovana je kao preduzetnička radnja prije pet godina.

- Od početka poslovanja do danas kontinuirano širimo svoje kapacitete i mrežu poslovnih saradnika, kako na lokalno tako na inostrano tržište, na čemu temeljimo svoje razvojne planove u budućnosti. Sa novim pogonom u industrijskoj zoni Celpak planiramo proširiti proizvodnju i uvesti nove vrste proizvoda – kaže za eKapiju Vojin Topić, suvlasnik firme LAZ-PROM.

Nakon što su nedavno potpisali ugovor sa Gradom Prijedorom, Topić kaže da su kupili zemljište površine oko 3.000 m2.

- Ukupna planirana površina objekta je oko 800 m2, gdje ostavljamo mogućnost proširenja. Nakon izgradnje novog objekta planiramo da preselimo kompletan sadašnji pogon.

Početak radova na novom pogonu planiran je na proljeće 2022. godine, a u njemu će biti zaposleno do 15 novih radnika, poručuje Topić.

Prisjećajući se početaka, Topić kaže da su proizvodnju mašina za mesnu industriju pokrenuli nakon pomnog praćenja potražnje na tržištu.

- Tako smo stekli uvid da ne postoji mnogo firmi u okruženju koje rade ovu vrstu proizvoda i prate ovaj segment industrije – ističe suvlasnik firme LAZ-PROM.

(Foto: LAZ-PROM)
Plasman proizvoda koje zastupaju vrši se na domaće i inostrano tržište.

- Naše stabilne poslovne veze otvaraju perspektivu brzog rasta i dobijanja određenih poslova, čija realizacija obezbeđuje značajne reference. LAZ-PROM će se fokusirati i na nabavljanje nove opreme i savremenih mašina, na unapređenju i edukaciji radnika za sve složenije tehnološke postupke – poručuje Topić.

Kako su nedavno naveli iz Gradske uprave Prijedora, firma LAZ-PROM dobila je podršku u samom startu poslovanja.

- Njihova ideja pronašla je plodno tlo i podržani su od Gradske uprave da započnu poslovanje u Preduzetničkom inkubatoru, gdje i danas posluju, ali zbog potrebe širenja kapaciteta neophodna je nova lokacija jer na postojećoj nema objektivnih mogućnosti za rast i napredovanje – rečeno je iz Gradske uprave.

V. M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.11.2023.  |  Energija, Industrija, Građevina

Ministarstvo energetike i rudarstva RS dodijeljuje podsticaje od 2 mil KM - Prijave do 6. decembra

Ministarstvo energetike i rudarstva RS raspisalo je javni poziv za dodjelu novčanih podsticaja u iznosu od 2 mil KM. Dodijeljena sredstva podsticaja predstavljaju državnu pomoć male vrijednosti koja se može dodijeliti jednom privrednom društvu i koja ne može preći iznos od 390.000 КM (računajući period od tri fiskalne godine, tekuća i dvije prethodne). Podsticaji su planirani budžetom Republike Srpske za 2023. godinu, u okviru

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.