NavMenu

Moguće uvođenje diferencirane stope PDV-a na turističke usluge u RS

Izvor: eKapija Srijeda, 15.12.2021. 15:24
Komentari
Podeli
(Foto: dvoevnore/shutterstock.com)
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić razgovarala je danas u Banjaluci sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Stašom Košarcem.

Gašić i Košarac razgovarali su o značaju projekta Otvoreni Balkan i mogućnostima što uspješnijeg pozicioniranja privrednih subjekata iz Republike Srpske na tržištima obuhvaćenim ovim projektom, te mogućnostima realizacije Zelenih koridora prema Evropskoj uniji, čime bi se olakšalo poslovanje i spoljnotrgovinska razmjena između RS i zemalja Evropske unije.

Govoreći o aktuelnim pitanjima i trendovima u oblasti trgovine, Gašić i Košarac razgovarali su o elektronskoj trgovini i kreiranju zakonskog okvira za regulaciju ovog vida trgovine, kako po pitanju unutrašnje, tako i spoljne trgovine i prometa.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnosti uvođenja diferencirane stope PDV-a na turističke usluge, kao i o projektima međunarodnih organizacija za pomoć i podršku turističkom sektoru, s fokusom na saniranje negativnih posljedica pandemije virusa korona.


Istaknuto je da je turizam u Republici Srpskoj pretrpio značajne posljedice i štete usljed pandemije virusa korona, te da u narednom periodu svi uključeni subjekti treba da ulože zajedničke napore kako na oporavku sektora, tako i da promociji i pozicioniranju turističkih potencijala Republike Srpske na regionalnom i međunarodnom tržištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.