NavMenu

Osigurana voda za 1.300 domaćinstava

Izvor: Fokus Petak, 01.10.2010. 08:45
Komentari
Podeli

Regionalni vodovod Banjica podsistem Kola - Rekavice juče je u funkciju pustio gradonačelnik Banje Luke, Dragoljub Davidović, i predsjednik Skupštine grada, Slobodan Gavranović.

"Puštanjem u rad ovog dijela vodovoda ne znači da je rad na ovom projektu završen, jer se radi o magistralnom cjevovodu regionalnog vodovoda Banjica, koji će kvalitetnom vodom snabdijevati oko 1.300 domaćinstava", rekao je gradonačelnik Davidović i podsjetio da je u ovaj projekat uloženo 275.000 KM, a u funkciji je 3.351 metar primarnog cjevovoda.

Prema njegovim riječima, vodovod Banjica je dio međuopštinskog sistema koji Grad Banja Luka radi u saradnji s Opštinom Ribnik, naglašavajući da će po završetku taj sistem pokrivati cijeli plato Manjače kvalitetnom vodom.

"Završetkom ovog dijela vodovodnog sistema stvoreni su uslovi da se u narednom periodu izvedu radovi na primarnoj i sekundarnoj vodovodnoj mreži za naselja u mjesnim zajednicama Donje Rekavice i Donja Kola, čime bi oko 600 domaćinstava imalo bolje snabdijevanje vodom", dodao je Davidović.

Prema riječima direktora Centra za razvoj i unapređenje sela Banja Luka, Milenka Šarića, kapacitet ovog vodovoda biće 60 litara u sekundu, naglašavajući da je u sklopu sistema izgrađen rezervoar zapremine oko dva miliona litara vode.

"Ovaj rezervoar predstavlja garanciju da u slučaju kvarova na vodovodnoj mreži možemo do otklanjanja istih imati dovoljnu količinu vode, čime bi se obezbijedilo neprekidno snabdijevanje vodom korisnika ove mreže", pojasnio je Šarić.

On je naglasio da bi ukupna količina vode koja će ovim sistemom dolaziti do potrošača trebalo da bude dovoljna za narednih tridesetak godina.

"Svjedoci smo da se iz dana u dan grade nove kuće i time stvaraju novi potrošači. Mi smo tu činjenicu uzeli u obzir i smatramo da se stanovništvo na ovom području adekvatno može snabdijevati vodom", dodao je Šarić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.