NavMenu

UNIQA obilježava 10 godina uspješnog poslovanja: Nastavljaju trend rasta premije i razvoj mreže

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.09.2010. 16:22
Komentari
Podeli

U Sarajevu je 30. septembra održana konferencija za novinare povodom obilježavanja deset godina uspješnog poslovanja u regionu UNIQA grupacije. Tim povodom novinarima su se obratili predsjednik Uprave UNIQA Grupe, Konstantin Klien i direktorica UNIQA Osiguranja Senada Olević. Oni su predstavili rezultate UNIQA Grupacije i UNIQA Osiguranja za prvo polugodište, te pregled razvoja evropskih zemalja i tržišta Bosne i Hercegovine.

Ističući ključne elemente uspjeha u poslovanju Grupacije, Klien je istakao da se u proteklih deset godina godišnji broj polica osiguranja utrostručio i u 2009. je iznosio 15,3 miliona. UNIQA Grupa je također od početnih 6 000 narasla do današnjih 22 000 uposlenika i ekskluzivnih partnera.

"UNIQA Grupa je sveobuhvatan igrač na tržištu osiguranja jer u svom portfoliju nudi i životno i neživotno osiguranje na gotovo svim tržištama Evrope gdje je prisutna, što je baza za dugoročnu saradnju sa našim partnerima", istakao je Klien, te dodao da UNIQA Grupa koristi decentralizirani sistem rukovođenja, koji se u praksi pokazao kao najuspješniji.

Govoreći o poslovanju Grupe u BiH, Klien je naglasio da se u našoj zemlji primjenjivala strategija da UNIQA bude u sredini, što se i ostvaruje činjenicom da je UNIQA peta na bh. tržištu osiguranja. "Važno je što imamo diverzificiran i balansiran portfolio i možemo rasti brže. Naša strategija predviđa da smo prisutni u svakoj zemlji Centralne i Istočne Evrope", najavio je Klien.

Direktorica UNIQA Osiguranja Senada Olević ocijenila je tržište osiguranja u BiH kao malo i nerazvijeno na kojem ne postoji efikasan nadzor nelojalne konkurencije. Također, kako je istakla Olević, sam sektor životnog osiguranja je nerazvijen, što predstavlja veliki neiskorišteni potencijal za razvoj tržišta BiH.

"UNIQA Osiguranje ima široku paletu inovativnih i novih proizvoda, i trudimo se biti pokretači tržišta po pitanju segmenata osiguranja kao što je bankoosiguranje i dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Finansijska stabilnost Grupe i transfer know-how-a iz Austrije sa ciljem jačanja ponude i razvoja portfelja garant su svim našim klijentima da u nama imaju partnera od povjerenja", zaključila je Olevićeva.

Kao dio aktivnosti kojima se obilježava ovaj jubilej, u Sarajevu će se održati i jedinstven događaj za uposlenike i poslovne partnere – UNIQA Roadshow, koji UNIQA Grupa organizira širom Evrope.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.