NavMenu

Trebinje uvodi obilazak turističkih atrakcija biciklima - Partner u projektu opština Ravno

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 14.12.2021. 11:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)Ilustracija
Turističke atrakcije Trebinja ubuduće će se moći obilaziti i biciklima, koja su obezbijeđena u projektu "Uvezivanje turističke ponude grada Trebinja i opštine Ravno", odobrenog od Savjeta Evrope.

Projekat, čiji je nosilac grad Trebinje, a partner opština Ravno, podrazumijeva i bicikliranje, koje se već nekoliko godina odvija takozvanom "ćirinom" stazom, odnosno uskotračnom prugom kojom je nekada popularni "ćiro" vukao vagone između Trebinja i Ravnog.

U Turističkoj organizaciji Trebinje su s tim u vezi za subotu najavili rekreativnu promotivnu biciklijadu "ćirinom" rutom i to na dionici Trebinje - Jazina - Trebinje, koja ima za cilj popularizaciju ovog sporta, ali i ove staze.

U okviru projekta će, kako kažu u Turističkoj organizaciji Trebinje, projektni partneri obezbijediti i 20 MTB bicikala.

Grad Trebinje će 10 bicikala predati na upotrebu biciklističkim klubovima Leotar i Vučji zub.

- Mi smo i ranije s kolegama iz Ravnog, s ciljem popularizacije i ove staze i ovog sporta, organizovali nekoliko biciklijada na 'ćirinoj' stazi, kojom je išla uskotračna pruga. Osim toga, organizujemo i niz pokloničkih putovanja koja se mogu odvijati i u našem gradu, gdje turisti mogu iznajmiti bicikl i njime obići sve naše znamenitosti - kaže Blagoje Rosandić, predsjednik Biciklističkog kluba Leotar.

U okviru projekta biće organizovane i dnevne posjete učenika osnovnih škola iz Trebinja i Ravnog kulturno-istorijskim, vjerskim i turističkim lokalitetima u ove dvije lokalne zajednice.

Projekat uključuje i izradu propagandnog materijala (turističke mape, flajeri, majice) s tematikom i informacijama o "ćirinoj" stazi i turističkim sadržajima na njoj koji su tek u planu da se realizuju, a podrazumijevaju zaustavne punktove na stazi te same znamenitosti u Trebinju i Ravnom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.