NavMenu

Mozzila Seabird - Nevjerovatan koncept budućnosti mobilnog telefona

Izvor: eKapija Srijeda, 29.09.2010. 08:35
Komentari
Podeli

Kako nove tehnologije postaju dostupne, tako će se drastično mijenjati mogućnosti i namjene mobilnih uređaja. zato je Mozilla pozvala mlade dizajnere da razvijaju koncepte onoga što bi mobilni telefon mogao postati s vremenom.

Billy May se odazvao pozivu Mozille enutzijastima da razvijaju koncepte vezane uz Firefox, te još 2009. godine razradio svoju ideju mobilnog telefona baziranog na Mozilli. Nazvao ga je Seabird.

Seabird je ujedno i studija o tome kako bi se mogla mobilna komunikacija razvijati s vremenom, nakon što nove tehnologije budu raspoložive za ugradnju u uređaje.

Naizgled samo još jedan smartphone s touch-screenom, Seabird je zapravno puno više. Cijelu prednju stranu uređaja prekriva ekran s prepoznatljivim mozillinim aplikacijama. S obje strane gornje, deblje strane uređaja su projektori. Kad je telefon polegnut, s obje svoje strane projicira tipkovnicu. Kad je postavljen na dock, prema korisniku projicira tipkovnicu s touch-padom, a na suprotnu ravnu površinu ekran.

Također, u tom debljem gornjem djelu je skrivena i bluetooth slušalica i infracrveni tracker koji može služiti kao 3D miš, te se u prostoru njime može upravljati sučeljem.

Izvor: dnevno.hr

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.