NavMenu

Narednih mjeseci priprema uslova za izgradnju RHE Đerdap 3

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 06.12.2021. 11:38
Komentari
Podeli
HE Đerdap (Foto: Katarina Stevanović)HE Đerdap
Možemo očekivati u narednom periodu korake u vezi sa izgradnjom reverzibilne hidroelektrane Đerdap 3, izjavila je prije nekoliko dana u Kladovu ministarka rudarstva i eneregetike Srbije Zorana Mihajlović.

- Ministarstvo je u posljednjih godinu dana napravilo nekoliko važnih koraka u vezi sa projektom izgradnje hidroelektrane Đerdap 3, ali moramo da budemo brži i efikasniji - rekla je Mihajlović novinarima tokom posjete Kladovu, gdje je obilježeno 16 dana aktivizma protiva nasilja nad ženama.

- Ušli smo jednim korakom u energetsku tranziciju. Spremili smo plan investicija težak 17 mlrd EUR u obnovljive izvore energije u šta spadaju i velike hidrioelektrane. Sigurno treba da se uloži više od 10 mlrd EUR. Imamo jednu američku kompaniju zainteresovanu za izgradnju Đerdapa 3 - rekla je ministarka.

Pred nama su, ističe, u narednih nekoliko mjeseci veoma važne odluke koje se tiču toga, od potpunog revidirenja projektno-tehničke dokumentacije, budući da je ona zaista stara, pa do svih drugih koraka koji su neophodni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija, Industrija

Insolar dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 100 MW kod Tomislavgrada

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i firme Insolar kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisao ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Miroslav Jaglica, a ispred Insolara Nataniel Holbrohr. Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane SE Seline ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju korištenja solarnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.