NavMenu

B2B susret Kluba 100 u Tuzli - Razgovori solventnih i pouzdanih poslovnih partnera

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.12.2021. 08:33
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Protekle dvije godine za privrednike bile su kao vožnja na rolerkosteru. Nova pravila igre na tržištu zbog pandemije korona virusa i politička previranja tjerala su ih da drže čvrsto u rukama kormila svojih kompanija.

Kako su uspjeli održati stabilnost i dobre rezultate ispričali su bosanskohercegovački privrednici predstavljajući se jedni drugima na B2B susretu "Kluba 100", posljednjem u ovoj godini, koji je održan u hotelu Garden, u Tuzli.

Tokom nekoliko sati druženja i umrežavanja vlasnika i direktora firmi, koje učestvuju na dva projekta "100 najvećih u BiH" i "Pouzdanost 2021" dogovoreni su zajednički poslovi, pronađeni novi kupci i dobavljači. A što je najbitnije bio je ovo još jedan skup solventnih i pouzdanih poslovnih partnera.

B2B susreti koje organizuju Poslovne novine, u saradnji sa bonitetnom agencijom LRC, i partnerima Vanjskotrgovinskom komorom i Euro-Express iz Banjaluke uvijek daju odlične rezultate, jer je u vrijeme pandemije mnogo teže naći pravog poslovnog saradnika i saslušati njegovu priču. Saradnja između malih, srednjih i velikih firmi je veliki korak za bh. privredu, a upravo ta saradnja počinje sa njihovim upoznavanjima na ovakvim susretima.

Ovo je bila i prilika da se dodijele Certifikati bonitetne agencije LRC kompanijama koje imaju visoku ocjenu boniteta, a to su: Aft Bosnia, zatim Vipox, Represent Comunications, Republic koje dolaze iz Sarajeva i Golden Tours iz Tuzle.

Sberbank iz Sarajeva za učesnike ovog skupa pripremila je i posebnu ponudu koju su prezentirali privredicima.

Značaj ovom događaju dali su svojim prisustvom gradonačelnik Grada Tuzla i šef kabineta Vlade Brčko distrikta, koji su prezentirali pogodnosti i mogućnosti ulaganja u ova područja.

Za ovaj posljednji B2B susret uspješnih tražilo se mjesto više, a prisustvovale su firme iz cijele BiH. Termoelektro iz Brčkog, iz Lukavca su došli predstavnici kompanija: iz Kozarske Dubice Zepter International, Alpro iz Vlasenice.


Najviše kompanija bilo je iz Sarajeva, a među njima su: BH Telecom, Triglav Osiguranje, Brokers Team, R&S, Establish i TDR, kompanija koja djeluje u sastavu British American Tobaco grupacije. Među njima našli su se i učesnici iz Tuzle, iz Instituta za zaštitu, ekologiju i obrazovanje, iz Živinica Bosfor Stil, Tempo Plast iz Srebrenika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.