NavMenu

Pet država koje su same po sebi najbolji brendovi na svijetu

Izvor: Klix Utorak, 30.11.2021. 09:57
Komentari
Podeli
(Foto: Samot/shutterstock.com)
Objavljen je Anholt-Ipsos Nation Brands Index za ovu godinu, koji predstavlja poredak 60 država koje su same po sebi nacionalni brendovi.

Poredak je utvrđen istraživanjem kojim je bilo obuhvaćeno 60.000 ljudi, a svi oni su pitani koja je zemlja najbolji brend. Rangirali su 60 unaprijed određenih zemalja. Među pet država koje su najbolje ocijenjene su Njemačka, Kanada, Japan, Italija i Velika Britanija.

Njemačka je prva na ovoj listi i petu godinu zaredom je prvoplasirana. Oni koji su anketirani istakli su da su zadovoljni njemačkim proizvodima, investiranjem u ovoj zemlji, njemačkim radnicima i gledanjem takmičenja u kojima su njemački sportisti. Ovo je sedmi put da je ova država na vrhu ovog poretka.

Kanada je druga, jer je prepoznata kao zemlja kojom se dobro upravlja, investira i koja ima dobru migracijsku politiku.

Japan je trećeplasirani, dok je prošle godine bio na četvrtoj poziciji. Prepoznat je kao država bogate kulture i kao atraktivna turistička lokacija. Visoko je ocijenjen i zbog kulture života njegovog stanovništva, kao i zbog proizvoda koje izvozi širom svijeta.

Italija je na četvrtom mjestu, a godinu ranije je bila na šestom. Razlog za to jeste njena bogata kultura i turistička ponuda.

Velika Britanija je petoplasirana. Anketirani najviše cijene njenu nauku, tehnologiju, sport i kulturu. Uočeno je da je nazadovala po pitanju zaštite okoliša.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.