NavMenu

Embraer nudi avione kompaniji Air Serbia

Izvor: Ex-Yu Aviation News Utorak, 30.11.2021. 07:59
Komentari
Podeli
(Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)
Brazilski proizvođač aviona Embraer veruje da ima pravi avion kojim bi srpski nacionalni prevoznik mogao da obnovi svoju flotu. Kompanija smatra da bi i njihov mlaznjak E2, kao i razvoj novih turboelisnih motora, odgovarali potrebama kompanije Air Serbia.

- Embraer ima veoma dobar odnos sa menadžerskim timom Air Serbie i redovno razmjenjujemo mišljenja o pitanjima industrije i temama razvoja poslovanja. Air Serbia je napravila impresivan napredak od svog pokretanja, a takođe smo primjetili njihove napore tokom pandemije i van nje. Vjerujemo da bi naš E2, kao i budući turboelisni avion sljedeće generacije bili pun pogodak za Air Serbiu - rekao je za EX-YU Aviation News Embraerov potpredsjednik za prodaju i marketing Cesar Pereira.

E-Jet E2 su mlaznjaci koji dolaze u tri varijante i koji su naslijedili originalni E-Jet. Ovo uključuje E175-E2, sa kapacitetom između 80 i 88 putnika, u zavisnosti od rasporeda kabine, E190-E2, koji može da primi između 96 i 104 putnika, i E195-E2, koji može da primi između 120 i 132 putnika.


Embraer je otkrio i novi turboprop koncept koji predstavlja promjenu u razmišljanju o dizajnu ovog tipa aviona. Predlaže se da avion sa 70-90 sjedišta ima motore postavljene u repu, i očekuje se da će ući u upotrebu između 2027. i 2030. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.