NavMenu

KIF ZB6 pokrenuo digitalnu dobavljačku platformu za povezivanje kompanija

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.11.2021. 15:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Petinov Sergey Mihilovich/shutterstock.com)Ilustracija
Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) pokrenuo je jedinstvenu digitalnu platformu www.market-access.wb6cif.eu za promociju regiona kao investicione destinacije, zajednički nastup njenih privreda na evropskim i svjetskim tržištima, i povezivanje 350.000 kompanija iz šest ekonomija Zapadnog Balkana.

Jedna od funkcija dobavljačke platforme "Market Access", namijenjene kompanijama zainteresovanim za ulazak u domaće, regionalne i svjetske lance dobavljača je "Supply chain", gdje je trenutno registrovano više od 1.200 firmi aktivnih u regionu Zapadnog Balkana.

- Svakodnevno se broj kompanija na platformi povećava. Strukura korisnika je šarenolika i po sektorima djelatnosti u kojima posluju i prema veličini firmi, od mikro preduzeća iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana, do međunarodno poznatih kompanija i grupacija - izjavila je Milica Brašanac, samostalni savjetnik Privredne komore Srbije, članice regionalnog udruženja privrednih komora - KIF ZB6.

Kako bi podržao saradnju i trgovinu između regionalnih privreda i izvoz šest ekonomija ZB na međunarodna tržišta, KIF je razvio jedinstven digitalni alat "Market Access" bazu podataka koja nudi značajne mogućnosti za unapređenje poslovanja i povezivanje privrednika.

Trenutno je na portalu aktivan modul "Lanci snabdijevanja" (Supply chain), čiji je cilj da poveže kompanije ZB6 zainteresovane za učešće u globalnim i regionalnim lancima snabdijevanja sa multinacionalnim korporacijama koje traže nove dobavljače iz regiona Zapadnog Balkana.

- Ova funkcija na portalu pruža početnu podršku preduzećima, omogućava im interakciju u lancu snabdijevanja kompanija ZB sa potencijalnim partnerima iz međunarodnih kompanija i daje privrednicima mogućnost da predstave svoje proizvode i usluge - izjavila je Brašanac.


Misija KIF-a je umrežavanje poslovne zajednice u regionu uklanjanjem prepreka u ekonomskoj saradnji i unapređenju poslovne i investicione klime na tržištu Zapadnog Balkana, a platforma operativno podržava ova nastojanja, prenosi PKS.

Početkom 2022. godine počeće sa radom i funkcije "Business to business" za zakazivanje B2B poslovnih sastanak među korisnicima, "Event Management" za najave poslovnih događaja i sajmova, i "Supply and demand" modul koji će prikazivati potražnju i ponudu unutar Zapadnog Balkana.

Svi zainteresovani domaći i strani privrednici mogu se prijaviti na KIF-ovu platformu www.market-access.wb6cif.eu, koja je kreirana zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije. Registracija i korišćenje portala je besplatno. Nakon što je kompanijski profil kreiran, korisnici mogu pretraživati profile ostalih preduzeća i kontaktirati potencijalne poslovne partnere.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.