NavMenu

Zoom počeo da testira prikaz reklama

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.11.2021. 08:09
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Zoom je započeo testni period prikazivanja reklama korisnicima koji njegove usluge koriste besplatno. Reklame se prikazuju u browseru nakon završetka razgovora, a vidljive su samo nakon razgovora čiji su domaćini drugi Basic korisnici, piše wecare.rs. Testiranje prikazivanja reklama je ograničeno na određene zemlje. Kompanija je promijenila svoja pravila o privatnosti kako bi bila kompatibilna novitetom.

Zoom neće koristiti sadržaj sa sastanaka, webinara i chatova za "marketing, promocije i oglašavanje treće strane". Partneri kompanije za oglašavanje bi mogli koristiti kolačiće za praćenje aktivnosti korisnika na Zoom-ovoj web stranici, ali se oni mogu blokirati putem Zoom-ovog alata za upravljanje kolačićima.

Zoom očekuje da će mu program reklamiranja "omogućiti da podržava investicije i nastavi da pruža "Basic" korisnicima pristup platformi". Basic korisnici mogu učestvovati u neograničenom broju sastanaka, ali su limitirani na 30 minuta poziva jedan na jedan i na 40 minuta grupnih sastanaka.

Takođe, nemaju nikakav cloud servis za skladištenje snimaka sastanaka niti pristup opcijama kao što su transkripte.

Zoom je postao ključni alat za milione korisnika kada se masovno radilo od kuće zbog pandemije koronavirusa. Mnogi su odabrali besplatni plan jer nudi solidne mogućnosti. Zbog toga ne traba biti čudno to što se Zoom okrenuo reklamama, koje bar za sada nisu nametljive i poštuju privatnost korisnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.