NavMenu

Galaxy Z Flip3: Selfiji bez upotrebe ruku i još 10 uzbudljivih opcija koje treba isprobati

Izvor: Promo Petak, 26.11.2021. 12:09
Komentari
Podeli
(Foto: Represent Sarajevo)
Na listi najboljih inovacija 2021. godine po izboru magazina Time našao se jedan poseban pametni telefon. Galaxy Z Flip3 je dokaz da je Samsung uspio u misiji vraćanja preklopnih mobitela na scenu i to na velika vrata. Donosimo vam listu od 11 uzbudljivih opcija koje ovaj uređaj nudi i kojima u potpunosti opravdava epitet pravog malog čuda.

Snimanje selfija bez korištenja ruku

Kada imate ovako fleksibilan telefon na preklop, sjajna je stvar što ga možete postaviti u položaj pod uglom koji vam odgovara i snimiti selfie bez korištenja ruku. Jednostavno uključite aplikaciju, odaberete prednju kameru, a zatim postavite telefon tako da kamera bude okrenuta prema vama. Podesite ugao ekrana koji vam odgovara i sve što trebate uraditi je da pokažete dlan svoje ruke prema kameri. Ona će automatski početi odbrojavanje i potom snimiti selfie.

Ova opcija se podešava u aplikaciji kamere biranjem "metode snimanja" u kojoj se uključi "pokazivanje dlanom". Tu je i opcija za omogućavanje glasovnih komandi.

(Foto: Represent Sarajevo)
Fotografisanje na vanjskom ekranu

Korisnici ovog uređaja oduševili su se činjenicom da je vanjski ekran toliko koristan, a jedna od zanimljivih opcija je i snimanje fotografija ili videa bez rasklapanja. Dovoljno je da dvaput brzo pritisnete sleep/lock tipku sa strane i to automatski pokreće kameru. Ako nije uključena, ovu opciju možete podesiti u postavkama telefona.
Fotografisanje se izvodi dodirivanjem ekrana, nakon čega se pojavi mali sat za odbrojavanje koji vam daje vremena da namjestite kadar prije fotografisanja. Želite li pak snimiti video, samo prevucite lijevo ili desno po ekranu dok ne vidite ispis "video". Ako skrolate gore ili dole, prebacit ćete se između ultraširoke i primarne kamere.

Druge opcije na vanjskom ekranu

Nisu samo snimanje foto i video sadržaja omogućene na poklopcu uređaja. Ovaj Super AMOLED 1,9 ekran od 1,9 inča prikazuje informacije poput propuštenih poziva, primljenih poruka i obavijesti, sata, a na njega možete dodati i druge widgete poput zdravlja, rasporeda aktivnosti ili kontrolisati muziku koju slušate.

Lako do obavijesti

Pređete li prstom bilo gdje na početnom ekranu u smjeru prema dole pojavit će se padajući meni sa vašim obavijestima. Dakle, nema više potrebe da posežete za vrhom ekrana. Naravno, i ovu opciju možete uključiti ili isključiti u postavkama svog telefona.

(Foto: Represent Sarajevo)
Flex Mode

Kada uključite opciju Flex Mode, svoj Galaxy Z Flip3 možete ostaviti pod uglom od 90 stepeni, pri čemu će se aplikacija koja vam je otvorena automatski premjestiti u gornju polovinu ekrana, dok ćete na donjoj imati priliku da podešavate kontrole poput jačine zvuka, svjetla ekrana, screenshotova itd.

Multitasking do maksimuma

Ako volite rad na više aplikacija istovremeno, onda je ovaj telefon kao stvoren za vas. Poredajte ih da dobijete optimizirani izgled na dimenzijama ekrana od 166 x 72.2 x 6.9 mm, pratite online događaj, zapisujte bilješke i istovremeno odgovarajte na emailove. Neka vaša produktivnost dobije nova krila.

Zarotirajte glavni ekran u landscape položaj

Želite li da se glavni ekran vašeg telefona automatski okrene u landscape položaj okretanjem uređaja, ova postavka se brzo i lako uključuje dugim pritiskom na pozadinu i odabirom postavki u kojima je opcija "Rotiraj u pejzažni položaj".

Javljanje na pozive na više načina

Kada vaš telefon zazvoni, poziv vidite i kada je preklopljen, a možete se javiti jednostavnim klizanjem po vanjskom ekranu, bez potrebe da ga otvarate. Međutim, trebate imati u vidu da se tada razgovor prebacuje na zvučnik i da zvuk možete lako pojačati ili stišati. Druga opcija za javljanje je otvaranje telefona, a za završetak razgovora tu je onaj svima drag i pomalo retro momenat sklapanja.

(Foto: Represent Sarajevo)
Punjenje drugih uređaja preko Flip3

Ovaj pametni telefon može vam poslužiti da na njegovoj stražnjoj strani bežično punite druge uređaje poput slušalica ili pametnih satova. Također, možete podesiti ograničenje koliko baterije dozvoljavate da se iskoristi za ovu vrstu punjenja.

Spavanje na vrijeme

Jedna od najčešće korištenih opcija na pametnim Samsung telefonima je "Bedtime mode" ili način rada za spavanje. Omogućava vam da zakažete vrijeme za uključivanje sivih tonova ekrana, kao i isključivanje obavijesti, kako bi vas to potaknulo da odete na spavanje. Posebno je zanimljivo što ovu opciju možete uključiti manuelno, ali i odabrati vrijeme u koje želite da se svake večeri uključuje, kao i noći na koje ovu opciju želite primijeniti.

Uključite dječiji način rada

Ovo je koristan savjet za porodice s djecom. Ako vam je neophodno da djeci dopustite da koriste vaš telefon, a brinete da će kliknuti nešto što ne bi trebalo, srećom tu je Samsung Kids Mode koji se podešava brzo i jednostavno, potpuno je besplatan i sprečava vas da brinete o tome šta bi vaša djeca mogla uraditi.

Za više informacija o ovom modelu Samsung telefona posjetite zvanični sajt.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.