NavMenu

Hotelijeri i Turistička zajednica KS podržali održavanje 11. Sarajevo Business Foruma

Izvor: Klix Srijeda, 24.11.2021. 12:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Khakimullin Aleksandr/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo i rukovodeći ljudi Swissotela Sarajevo, Hotel Europe Group, Hotel Hills Thermal & Spa Resort, Courtyard by Marriott i Pino Nature podržali su organizaciju 11. Sarajevo Busines Foruma (SBF), koji će se održati u maju naredne godine.

Zaključak je sastanka koji je održan sa rukovodstvom BBI banke koja je, inače, organizator SBF-a.

- U okviru priprema za 11. SBF 2022 održali smo sastanak sa vodećim hotelijerima iz Kantona Sarajevo i našim privrednicima iz turističke industrije kako bismo program SBF-a uskladili s njihovim očekivanjima i potencijalima bh. ekonomije. Danas smo ovdje imali priliku razmijeniti iskustva o potencijalima rasta i razvoja hotelske industrije, kongresnog i drugih vidova turizma, te definirali prioritetne mjere i smjernice kojima ćemo se rukovoditi tokom investicijske konferencije Sarajevo Business Forum 2022. godine. Čuli smo zanimljiva mišljenja i ideje za razvoj turističkog sektora i BBI banka je spremna dati podršku hotelijerima u njihovim razvojim projektima. Zaključak današnjeg sastanka da je SBF najbolja incijativa za predstavljanje BiH i njenog glavnog grada kao centra za investicije, razvoj i saradnju - kazao je nakon sastanka Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke.

Gušić kaže i kako će BBI banka, kao lider u privlačenju investicija u zemlju, u narednom periodu organizirati tematske sjednice poput ove sa vodećim firmama iz specifičnih industrija kako bi stekla što bolji uvid u potrebe tržišta i bh. privrede, te kako bi nastavila sa aktivnostima na razvoju poslovnog okruženja.

Bosna Bank International najavila je održavanje 11. SBF-a u maju naredne godine. Konferencija je prvi put organizovana 2010. godine i pozicionirana je kao jedan od najvažnijih poslovnih i investicionih događaja za Jugoistočnu Evropu.

- Turistička zajednica Kantona Sarajevo prethodnih godina dala je snažnu podršku organizaciji Sarajevo Business Foruma i očekujemo da će ova saradnja biti nastavljena i na 11. SBF-u. Velike investicijske konferencije, poput SBF-a, uvijek su sjajna prilika za promociju zemlje u kojoj se organiziraju, te snažna podrška razvoju turističkog sektora i generalno privrede - kaže Dženana Bećirević iz Turističke zajednice KS-a.


Sličnog mišljenja je Senad Halilović, predsjednik Udruženja turističkih privrednika u BiH i direktor hotela Hollywood i Hills.

- Sama činjenica da Sarajevo Business Forum traje godinama, govori o kvaliteti ovog događaja. Puno je pozitivnih efekata koji SBF ostavlja na privredu BiH. Tokom održavanja SBF-a svi hotelski kapaciteti u gradu su popunjeni i generalno raste potražnja za turističkom ponudom u našoj zemlji - izjavio je Halilović.

Aida Terzić, direktorica Relax Toursa i Hotela Pino Nature, naglasila je kako je prethodnih godina učestvovala na Sarajevo Business Forumu i nosi samo pozitivna iskustva.

- Ovakvi događaji šalju pozitivnu sliku u svijet o potencijalima i mogućnostima BiH i Sarajeva, kao turistički interesantne destinacije, ali i dobre prilike za investicije. U vrijeme održavanja SBF-a potražnja za hotelskim smješajem u Sarajevu raste, a samim tim raste i potražnja u još 67 privrednih grana. Radujemo se da će 11. SBF biti održan i s nestrpljenjem očekujemo maj i Sarajevo Business Forum - kazala je Terzić.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.