NavMenu

Ministarstvo okoliša i turizma FBiH sufinansira Master plan razvoja turizma Vlašića

Izvor: eKapija Petak, 24.09.2010. 10:25
Komentari
Podeli

Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma FBiH primio je danas u radni posjet ministra gospodarstva Srednjobosanske županije, Bajru Makića, s koji je potpisao Ugovor o sufinansiranju izrade Master plana razvoja turizma na području Vlašića.

Sugovornici su se složili da je izrada ovog strateškog dokumenta od značaja ne samo za SBŽ, nego i FBiH koja svoj gospodarski razvoj želi graditi na održivom korištenju prirodnih resursa, kroz planski razvoj turizma i njemu komplementarnih gospodarskih grana.

Uz konstataciju kako ovakva suradnja stvara preduvjete za kvalitetna ulaganja u održivi razvoj, ministri Herceg i Makić složili su se kako danas ulagati u turizam i plansku zaštitu okoliša znači ulagati u zajedničku budućnost. Poseban naglasak tijekom današnjeg susreta stavljen je na projektni zadatak koji je pripremilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma koje i sufinancira izradu Master plana razvoja turizma na Vlašiću, dok je nositelj njegove izrade SBŽ.

Ministar Herceg istaknuo je da se od ovog Master plana očekuje definiranje potrebne investicije u opću i turističku infrastrukturu odabranog područja, ali da se i dizajniraju novi turistički proizvodi povezani s mjestima u okruženju, što bi u konačnici trebalo rezultirati ekonomskim prosperitetom kroz pojačani interes investitora i novo zapošljavanje u oblasti turizma.

Ministar Makić je iskazao i javnu potporu strateškim dokumentima Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

"Uspješna implementacija turističkog Master plana ovisit će ponajviše o mjeri u kojoj će nositelji turističke politike SBŽ-e biti u stanju osigurati poticajnu investicijsku klimu, transparentnost i međusobno povjerenje svih sudionika turističkog razvoja", naglasio je ministar Herceg, ističući kako SBŽ posjeduje iznimnu prirodnu i kulturnu baštinu koja predstavlja veliki potencijal za održivi razvoj turizma. Cilj nam je omogućiti maksimiziranje ekonomske koristi od turizma, uz istovremeno minimiziranje ekološke štete.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.