NavMenu

Predstavljena B2B platforma za onlajn poslovne susrete žena u biznisu

Izvor: Bussines Magazine Nedjelja, 21.11.2021. 10:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna/Gospodarska komora FBiH upriličila je konferenciju za medije u cilju predstavljanja projekta " B2B platforma za online poslovne susrete i umrežavanje poduzetnica i žena u biznisu", i time dala doprinos u obilježavanju Međunarodnog dana poduzetnica.

U saradnji s Gender Centrom Vlade FBIH, Privredna/Gospodarska komora FBIH izradila je jedinstvenu B2B platformu koja omogućava besplatno online predstavljanje biznisa poduzetnica i uspješnih žena iz svijeta biznisa, njihovu veću vidljivost, ali prije svega platformu koja omogućava njihovo online umrežavanje – komuniciranje i online sastanke, što je od krucijalnog značaja u osnaživanju žena. Istovremno B2B platforma omogućava niz korisnih informacija i savjeta, naročito informacija o javnim pozivima i grantovima domaćih i međunarodnih donatora.

Cilj ovog projekata je olakšati poslovanje poduzetnicama i ženama iz svijeta biznisa u procesu digitalne transformacije i međusobnog umrežavanja s obzirom da trenutno u BiH platforma ovog tipa vrlo rijetka, što je dodatni motiv i potreba u procesu osnaživanja žena.

Važno je napomenuti da je platforma na raspolaganju međunarodnim i domaćim organizacijama, institucijama i svim drugim privrednim subjektima koji se žele umrežit sa poduzetnicama i ženama iz svijeta biznisa, te tako ostvarit direktnu online komunikaciju i poslovne susrete.

U narednim fazama cilj je omogućiti višejezičnu platformu za umrežavanje sa poduzetnicama i ženama iz svijeta biznisa širom svijeta, ali i pružiti usluge web shopa, online oglašavanja, pokretanje foruma, kao i niz drugih mogućnosti kojima će se, ne samo olakšati poslovanje, već omogućiti i vidljivost žena.

B2B platforma je besplatna, nadogradiva, a naročito mjerljiva prema brojnim statističkim parametrima u pogledu u broja ostvarenih kontakata, online sastanaka, broja registrovanih žena, broja posjeta itd. Paraleleno s platformom, izrađena je Facebook i Instagram stranica kao prateća podrška B2B platformi, gdje će biti plasirane sve informacije o biznisima i aktuelnostima koje poduzetnice i žene iz svijeta biznisa budu željele predstaviti.

Dodatno, povodom 19. novembra – Međunarodnog dana poduzetnica, Privredna/Gospodarska komora FBIH je za prisutne poduzetnice i žene iz svijeta biznisa organizovala i besplatnu edukacija o temi "Digitalni marketing u poslovanju malih i srednjih preduzeća".

Projekat je finansijski podržan iz sredstava FIGAP II programa - Program za implementaciju Gender akcionog plana BiH (FIGAP II program 2018-2021), rezultat je saradnje Agencije za ravnopravnost spolova BiH – Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BIH, Gender centra Federacije BiH i Gender centra Republike Srpske, a njegov je cilj da osigura održivu provedbu Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine. Program podržava Kraljevina Švedske, koju predstavlja Ambasada Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, putem razvojne agencije SIDA.

B2B platformi za online poslovne susrete i umrežavavnje poduzetnica i žena u biznisu možete pristupiti na:



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.