NavMenu

"Feri" može i bolje - Traži se investitor koji zna razviti planinski turizam

Izvor: eKapija Srijeda, 22.09.2010. 15:45
Komentari
Podeli

Ferijalni savez Bosne i Hercegovine odlučio je potražiti investitore kojima će ponuditi partnerstvo u upravljanju i investiranju u omladinski hostel "Feri", jer smatraju da trenutno rukovodstvo nije dovoljno iskoristilo sve potencijale ove atraktivne lokacije.

Hostel "Feri" koji je smješten u prelijepom ambijentu Velikog polja, na olimpijskoj planini Igman otvoren je prošle godine. Radi se o moderno koncipiranom turističkom objektu koji je izgrađen po najsavremenijim međunarodnim građevinskim standardima i kao takav pripada takozvanoj grupi "New generation youth hostel".

Predsjednik Ferijalnog saveza BiH Nijaz Skenderagić za eKapiju je potvrdio da je nedostatak osmišljene strategije i inertnost menadžmenta "Ferija" potakao Savez da ponudi partnerstvo ozbiljnim ulagačima koji su spremni da na najbolji način iskoriste ovaj turističko-ugostiteljski objekat.

"Cilj našeg poziva jeste da pronađemo nove ljude koji će donijeti pozitivne ideje o tome kako upravljati i investirati u hostel koji se, bez dileme, nalazi na jednom od najboljih lokacija za razvijanje turizma. Igman je planina koju su i prije rata svi sportski treneri birali za kondicione pripreme svojih sportaša. Mjesto ima sve moguće potencijale i prirodne blagodate da se može koristiti tokom cijele godine", ističe Skenderagić.

Potencijalnim investorima nudi se partnerstvo u upravljanju, korištenju kao i investiranju u izgradnju dodatnih sportsko - rekreativnih i turističkih sadržaja hostela. Jedna od opcija, iako ne sasvim poželjna, je davanje objekta u najam.

Tako bi zajedničko ulaganje u omladinskog hostela "Feri" značilo izgradnju novih sadržaja kao što su adrenalinski park, teniski tereni, sportska dvorani, bazen i drugi niz sadržaja. Skenderagić ovom prilikom nije htio špekulirati koliko bi iznos investicije trebao iznositi, objašnjavajući da su sve karte otvorene.

Zainteresiranih, iako je javni poziv objavljen tek ove sedmice, već ima, no Ferijalni savez BiH izgleda da `tipuje` na strane ulagače, sa kojima bi zavisno od nivoa učešća u ulaganju dijelili dobit. Prema riječima Nijaza Skenderagića, u obzir dolaze investitori iz Slovenije i Austrije, koji imaju veliko iskustvo u planinskom turizmu.

Hostel "Feri" sa ukupnom korisnom površinom od 2.818 metara kvadratnih ima kapacitet od 105 ležajeva, a nalazi se oko 20 kilometara udaljenosti od Sarajeva. Namijenjen je prvenstveno mladim ljudima, školama, fakultetima, sportskim klubovima i drugim organizacijama iz Sarajeva, ali i cijele BiH i regije.

N.V.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.