NavMenu

WBF pokrenuo proces prijavljivanja projekata iz zemalja regiona

Izvor: Investitor.me Srijeda, 17.11.2021. 10:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Steve Buissinne)Ilustracija
Fond za Zapadni Balkan (WBF) otvorio je proces prijavljivanja projektnih predloga za zemlje zapadnog Balkana - Sjevernu Makedoniju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru.

Ovo je četvrti poziv od osnivanja Fonda, ali prvi koji se sufinansira regionalnim bespovratnim sredstvima kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA).

Prijave se mogu podnijeti putem prijavnog sistema koji se nalazi na službenim stranicama Fonda.

- Primarni korisnici zajedničkog djelovanja Europske unije i Fonda su organizacije civilnog društva, a ostali prihvatljivi potencijalni primatelji bespovratnih sredstava su neprofitna udruženja i organizacije, fondacije, obrazovne ustanove, regionalne mreže, lokalni i regionalni javni subjekti - saopšteno je iz Fonda.

Poziv će biti otvoren do 23. decembra 2021. godine, a tim Fonda za zapadni Balkan u cijelom regionu sastaće se sa učesnicima i potencijalnim primaocima na info sesijama. Tokom sastanaka, tim Fonda će informisati učesnike kako se prijaviti i kako formirati partnerstva u regionu.

Fond za zapadni Balkan je međuvladina organizacija za regionalnu saradnju građana regiona, osnovana od ugovornih strana, sa sjedištem u Tirani.

Svrha Fonda je promovisanje zajedničkih vrijednosti među građanima, organizacijama civilnog društva i institucijama u regionu, uključujući jačanje saradnje i direktnih kontakata među ljudima Zapadnog Balkana.

U proteklim regionalnim pozivima učestvovalo je 890 organizacija civilnog društva i drugih učesnika, direktno uključujući 3.430 organizacija, koji su dosegli više od 10.000 građana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.07.2024.  |  Energija, Građevina

Izgradnja MHE na izvoru rijeke Une - Resorno ministarstvo iz RS zahtijeva od Hrvatske da zaustavi radove

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske najoštrije osuđuje izvođenje radova na izgradnji male hidroelektrane na izvoru rijeke Une, u selu Donja Suvaja, opština Gračac, Republika Hrvatska, i zahtijeva od nadležnih institucija susjedne države da smjesta nalože zaustavljanje radova i vraćanje područja u prvobitno stanje. - Кao institucija nadležna za sprovođenje ESPO konvencije i SEA

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.