NavMenu

Raspisan poziv za izradu projektne dokumentacije biciklističke staze od Sarajeva do Pala

Izvor: eKapija Petak, 12.11.2021. 10:21
Komentari
Podeli
(Foto: PhotoAS/shutterstock.com)
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je objavio javni poziv za usluge izrade projektno - tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističke staze Sarajevo - Pale.

Procijenjena vrijednost nabavke iznosi 100.000 KM bez PDV-a, dok je planirano zaključenje ugovora na period od maksimalno šest mjeseci.

- Nabavku provodi Grad Istočno Sarajevo, u ime pet ugovornih organa, i to: Grad Sarajevo, Grad Istočno Sarajevo, Općina Stari Grad, Opština Istočni Stari Grad i Opština Pale. Sporazumom o zajedničkom pokretanju javne nabavke za izradu projektno - tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističke staze Sarajevo – Pale od 10.09.2021. godine definisani su međusobni odnos, prava i obaveze strana potpisnica sporazuma. Ugovor sa izabranim ponuđačem zaključuju sve potpisnice sporazuma, a plaćanje vrši Grad Istočno Sarajevo - pojašnjeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Usluge podrazumijevaju izradu idejnog i glavnog projekta biciklističke staze Sarajevo-Pale u dužini od oko 13 km.

Rok za izvršenje ugovora:

- Faza 1: Idejni projekat - 60 kalendarskih dana od dana zaključenja ugovora.
- Faza 2: Glavni projekat - 40 kalendarskih dana od dana kada investitor projektantu dostavi uslove i urbanističke saglasnosti izdate od nadležnih organa, potrebne za izradu glavnog projekta.

- Staza je dužine 13, odnosno 15 km ovisno od pozicije početne tačke tj. od Bistričke željezničke stanice ili Vijećnice. Staza na trasi koja se poklapa sa trasom stare željezničke pruge Ćiro, pogodna je cijelim dijelom za brdski biciklizam, odnosno cikloturizam zbog njenog položaja, odnosno malog uspona. Prosječan uspon/pad na cijeloj trasi staze je 2,5 do 3,5 %. Tehnički opseg i izvodivosti turističkog proizvoda (biciklistička staza) koji povezuje postojeće ponude u gradu Sarajevu, opštinama Stari Grad Sarajevo, Istočni Stari Grad i Pale u dužini oko 13, odnosno 15 km, na kojoj se nalaze tri mosta i devet tunela, podrazumijeva rekonstrukcija trase i objekata staze, sigurnost trase, udobnost trase, saobraćajnu signalizaciju i opremanje trase, pomoćne objekte na trasi, te održavanje i upravljanje. Uskotračna pruga Sarajevo – Pale je smještena na obroncima Trebevića, prateći korito rijeke Miljacke, odnosno rijeke Paljanska Miljacka - ističe se u projektnom zadatku.


Navodi se i da je zadatak projektanta da u dvije faze projektne dokumentacije uz konsultacije pronađe najoptimalnije rješenje sanacije trase i uređenja okolnog terena, sanacije postojećih mostova i tunela, te projektuje uništeni jedan most na trasi, kao i da predloži objekte odvodnje kao što su kanali, propusti i slično.

- Rekonstrukcija trase staze podrazumijeva metode projektovanja, označavanja i vođenja korisnika staze, uključujući dvije početne i jednu završnu tačku rute, cijelom dužinom trase.

Ponude se primaju do 2. decembra, a više detalja je dostupno OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.