NavMenu

Privredna komora FBiH kreće u kampanju digitalne promocije turističkih potencijala - Dostava materijala do 19. novembra

Izvor: biznis.ba Srijeda, 10.11.2021. 15:21
Komentari
Podeli
Jajce (Foto: Hanze/shutterstock.com)Jajce
Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) će, odlukom Vlade i Federalnog ministarstva okoliša i turizma, provoditi kampanju digitalne promocije turizma FBiH, odnosno "Unapređenja i povećanja privlačnosti FBIH kao prepoznatljive turističke destinacije".

Kampanja će se, prema riječima tajnice Udruženja za turizam pri PKFBiH Danijele Lovrić, provoditi putem najvažnijeg i najposjećenijeg svjetskog turističkog web portala – TripAdvisor.

Tim povodom Privredna komora FBiH je pozivala sve svoje članice iz turističkog sektora i marketing firme za dostavu kvalitetnih i atraktivnih sadržaja u vidu fotografija, kratkih video uradaka (do 30 sekundi), te pripadajućih kratkih tekstova turističkih atrakcija i destinacija u Federaciji BiH, a za potrebe punjenja sadržaja na TripAdvisoru.

TripAdvisor, turistički internetski portal, nudi individualne savjete za korisnike koji planiraju odmor i omogućava im da istraže odredište, hotel, odmaralište i druge usluge povezane sa putovanjima prije nego što uopšte naprave rezervaciju.

– Privredna komora FBiH će na osnovu potpisanog Zajedničkog plana provedbe (ZPP) sa USAID Projektom razvoja održivog turizma u BiH i prikupljenih materijala, napraviti adekvatan sadržaj za TripAdvisor. Uvjereni smo da će kampanja utjecati na veću zastupljenost BiH kao poželjne turstičke destinacije – navela je Lovrić za Fenu.


Napomenula je da je rok za dostavu materijala 19. novembar ove godine, te da će sa odabranim firmama Komora potpisati ugovore za korištenje odabranih materijala.

Nakon kontinuiranog uspona tokom proteklih nekoliko godina, a naročito 2019. godine, turizam u BiH doživio je veliki pad uslijed pandemije. Tokom ovog ljeta broj turista u BiH bio je znatno viši nego prošle godine zahvaljujući manjem broju restrikcija i povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u devet mjeseci ove godine (januar – septembar) BiH je posjetilo 714.695 turista, što je više za 84% u odnosu na isti period prošle godine, a istovremeno je ostvareno više od 1,7 miliona noćenja što je više za 72%.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.