NavMenu

Grad Živinice odredio lokaciju za izgradnju Gradske bolnice - Uskoro izrada idejnog rješenja

Izvor: eKapija Petak, 05.11.2021. 12:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja Gradske bolnice u Živnicama po prvi put definisana je u prostornom planu što znači da se može krenuti sa izradom projektne dokumentacije. Na osnovu ukazanih potreba, Grad Živinice je pokrenuo postupak izrade dokumentacije opće bolnice na dijelu parcele u okviru Regulacionog plana Novog grada III, saopćila je RTV Živinice.

Živinice bi tako u narednim godinama trebale graditi na 22.110 m2 gradsku bolnicu sa odjeljenjima interne medicine, hirurgije, ginekologije-porodilišta, pedijatrije i ostalih odjeljenja - laboratorija, radiologja, oftalmologija, anestezija, farmaceutske službe, uho grlo nos.

Na trećem spratu bolnice planirano je VIP odjeljenje.


- Na ovaj projekat građani su dugo čekali, stekli su se potrebni uslovi, a sam grad dovoljno je razvijen za jedan ovakav projekat - kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Inicijativa za izgradnju bolnice biće iznesena na kolegiju Gradskog vijeća Živinice. Kada vijećnici jednoglasno prihvate inicijativu, kreće se u izradu idejnog projekta i dobijanja dozvole, navodi RTV Živinice.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.