Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 20.09.2010.| 08:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prvi korporativni agencijski blog u BiH - Prime blog

(Foto: b)

PR agencija Prime Communications je pokrenula prvi agencijski korporativni blog u BiH ali vjerovatno i prvi korporativni blog uopšte u BiH.

Prime blog će se baviti temama iz oblasti odnosa s javnošću, marketinga, dizajna, edukacije,političkog marketinga, istraživanja i drugih tema a autori bloga će biti zaposlenici agencije Prime communications.

"Prime Communications je agencija koja je po mnogo čemu drugačija od ostalih agencija u BiH i do sada smo pokrenuli mnogo projekata koji su se našli ispred vremena i tržišta poput Proactive-a, Sarajevo PR Opena, PR Akademije, PR Challenge-a i drugih. Posebna karakteristika agencije je ta što je većina realizovanih projekata bila veoma inovativna ali i neprofitabilna što znači da je u u njih uloženo mnogo entuzijazma i energije naših zaposlenika. Prime blog je samo nastavak takve poslovne politike agencije i posebno se nadamo da će blog biti koristan novinarima i studentima za bolje razumijevanje nekih tema iz ove oblasti", izjavila je PR direktorica agencije Lejla Brčaninović.

Osim Prime tima, na blogu će pisati i gosti blogeri iz regije što će svakako obogatiti sadržaj i omogućiti svakom od posjetilaca da pronađe ponešto za sebe.

"Namjera nam je da naši zaposlenici od kojih su neki među vodećim stručnjacima na svojim pozicijama u BiH, svoja razmišljanja, stavove i iskustva podijele sa svima, posebno kolegama iz branše, jer Prime blog i njihovi stavovi će izazvati pažnju i komentare, koji će nadamo se, uticati i da se neke stvari poprave, poboljšaju ili bar definišu. Posmatrajući postojeće stanje u oblasti PR-a i marketinga BiH, sve je izuzetno komplikovano i nedefinisano, a nedostatak ozbiljnih, profesionalnih udruženja u svim segmentima agencijskog poslovanja (advertising, PR, istraživanja ) je naš zajednički, i možda ponajveći problem", izjavio je generalni direktor agencije Dragan Močević.

Prime blog je prvi agencijski korporativni blog u BiH, ali svakako postoji nada da će se i druge kompanije i agencije sa kvalitetnim pojedincima i stručnjacima koji imaju šta reći, pronaći inspiraciju da počnu sa pisanjem bloga i postanu dio zanimljive internet zajednice.

Blog možete pogledati na http://blog.prime.ba

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.