NavMenu

Žabljak spreman za zimu, najavljene niže cijene za špic sezone - Na Savinom kuku 3,5 km skijaških staza, dvije žičare i tri ski lifta

Izvor: Dnevne novine Četvrtak, 04.11.2021. 07:42
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Ljetnja turistička sezona na Žabljaku dala je dobre rezultate, koji su premašili očekivanja, što turističkim poslenicima daje dodatni impuls da se što kvalitetnije pripreme za predstojeću zimsku sezonu. I na terenu je to vidljivo, jer se grade hoteli, od kojih je većina u završnoj fazi, dok skijališta spremno dočekuju ljubitelje bijelih sportova. Za one koji više uživaju van skijaških staza pripremljen je bogat prateći sadržaj.

Kako je kazala direktorica TO Žabljak Vanja Krgović-Šarović, već su napravljeni preliminami sastanci sa lokalnom turističkom privredom, Nacionalnom turističkom organizacijom, Ministarstvom ekonomskog razvoja, sa namjerom da se napravi što kvalitetniji akcioni plan.

- Ova saradnja ima za cilj sinhronizaciju aktivnosti i unapređenje destinacijskog menadžmenta. U skladu sa epidemijskim mjerama napravljen je niz vebinara na temu pripreme zimske sezone, a Žabljak su posjetili novinari i turoperatori Ukrajine, Rusije, Turske, Poljske, Srbije. U narednom periodu planiramo još studijskih posjeta, sa tržišta koja su pokazala interesovanje za odmor u zimskim turističkim centrima Crne Gore - kazala je ona.

Kada je riječ o učešću na turističkim sajmovima i berzama, NTOCG je, kako ističe direktorica TO, napravila plan nastupa na strateškim emitivnim tržištima, ali i nekim novim, u skladu sa rastom tražnje i otvaranjem avio-linija. Sajmovi se u skladu sa kovid mjerama uglavnom održavaju u onlajn ili hibridnom formatu.

Pored odličnih uslova za sve vrste zimskih sportova, Žabljak je poznat i po prirodnim ljepotama Durmitora, pa je odlična destinacija za sve ljubitelje avantura, planinarenja i alpinizma, koji u zimskom periodu pružaju užitak turistima.

- Skijalište Savin kuk je neizostavni dio ponude, raspolaže skijašnim stazama različitog nivoa i težine, pogodno je kako za početnike i djecu, tako i za vještije skijaše. Savin kuk raspolaže ukupnom dužinom staza od oko 3,5 km, koje su opremljene sa dvije dvosjedne žičare, tri ski-lifta i jednim bebi liftom. Uz skijanje alpskom disciplinom, staze su prilagođene i snowbord skijanju. Najmlađi posjetioci mogu pored sankanja i skijanja uživati u avanturističkom parku, koji je dio ponude skijališta, a uz pomoć licenciranog instruktora savladati vještinu skijanja - objašnjava Krgović-Šarović.

Pored dnevnog skijanja, kako je istakla, turisti mogu uživati i u noćnom, koje je doživljaj koji ostaje za pamćenje.

- Skijalište je već u ovom trenutku spremno za početak sezone, koju tradicionalno planiramo krajem decembra. Od novih sadržaja u ponudi će biti skijašnica kapaciteta 130-150 pari skija, što omogućava korisnirima rentiranje skija na samom skijalištu - kazala je ona.

Urađena je rekonstrukcija, tzv. srednjeg lifta, koji nije bio par godina u funkciji, što utiče na resterećenost na polaznim tačkama i nudi korisnicima novi sadržaj. Svi ugostiteljski objekti na skijalištu biće otvoreni i raznolikim sadržajima upotpuniti zadovoljstvo turista.


- Kada je u pitanju cjenovna politika, pokušaćemo da u špicu sezone snizimo cijene. Ovaj model se prethodne godine pokazao kao vrlo primamljiv, što je imalo direktan uticaj na uspješnu sezonu. Prošla 2020/21. zimska sezona je ocijenjena kao jedna od najuspješnijih u prethodnoj deceniji. Da bismo uspjeli da snizimo cijene, moramo svi biti uključeni i dati doprinos kroz raznovrsne vidove podrške ipodsticaje. U tom dijelu najveći doprinos daje lokalna samouprava, koja je prethodne godine za sve hotelijere obezbijedila sredstva za energente, za toplifikaciju objekata. Ovaj gest je znatno smanjio troškove ugostitelja, što je imalo direktni uticaj na formiranje znatno nižih cijena i povećanje ostvarenih noćenja - objasnila je Krgović-Šarović.

Pored skijališta, u ponudi su i drugi sadržaji, koji mogu biti inspirativni za različite ciljne grupe.

- Nacionalni park Durmitor, nudi fantastične terene za turno skijanje, obilazak i šetnju kroz Park na krpljama. Pored skijanja, Sportski centar nudi niz sadržaja za popodnevne aktivnosti. Izdvajamo teretanu, kuglanu, bilijar, stoni tenis i salu za košarku, odbojku, rukomet i mali fudbal. U blizini Sportskog centra je polazna tačka za ljubitelje nordijskih disciplina, koje postaje sve popularnija disciplina zimskih sportova. Staza za nordijsko skijanje je dužine tri kilometara, a pored opreme možete dobiti i pomoć instruktora skijanja - zaključila je direktorica TO Žabljak.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.