NavMenu

Moralić: Pri kraju preuzimanje šećerane u Bijeljini

Izvor: Lider poslovni tjednik Četvrtak, 16.09.2010. 13:39
Komentari
Podeli

Enver Moralić, jedan od najbogatijih ljudi u Hrvatskoj, nedavno je u intervjuu za Lider kazao da sa Gazpromom ulazi u plinski biznis u Poljskoj, Ukrajini i Hrvatskoj.

Osim toga, najavio je da planira nova ulaganja u poljoprivredu.

"Razmišljam o daljnjem ulaganju, ali ne u Hrvatsku nego u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. O kupnji gotovih tvrtki u privatizaciji. Upravo je u tijeku preuzimanje šećerane u Bijeljini. To je sada već pri kraju i nadam se da bismo već prvog listopada ondje mogli početi proizvodnju", rekao je Moralić za Lider.

Na pitanje zašto je odlučio kupiti šećeranu, Moralić objašnjava kako u poljoprivedi nije isplativo proizvoditi samo sirovine i da svaka faza prerade donosi dodatnu zaradu. "Budući da smo mi proizvođač šećerne repe, to je logična investicija", dodaje on.

Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Rusija, Švicarska, Mađarska i Ukrajina zemlje su u kojima Enver Moralić trenutačno ima svoje tvrtke.

"S obzirom na to da Bosnu jako dobro poznajem i da mi je najbliža, ona mi je nekako i primamljivija za ulaganje. Srbija mi je još nepoznanica", otkriva Moralić.

Intervju u cjelosti pročitajte u novom broju Lidera

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.