Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.09.2010.| 12:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izložba u ASA art galeriji: Potpourri - začin života

Potpourri - začin života, ime je izložbe koja će se otvoriti u četvrtak, 16. septembra 2010. godine u 19.00 sati u sarajevskoj ASA art galeriji. Izložbu organizuju članovi udruženja "Prijatelji umjetnosti".

U projektu učestvuje preko 20 umjetnika - slikara, skulptora, grafičara, kolažista i fotografa iz BiH i Hrvatske.

Potpourri je je aromatični mix dvadesetak sušenih biljaka najprijatnijeg mirisa koji se u prošlosti koristio za osvježavanje prostorija. Tako i ova izložba predstavlja mix radova dvadesetak umjetnika koji će svojom kreativnošću pokušati da oplemene duhovni prostor . Svaki umjetnik, svaki rad, je jedan začin koji doprinosi sveukupnom utisku. Osim toga naziv referira na životne začine koji određuju intenzitet i ukus našeg življenja. To su svakodnevne male stvari kojima dozvoljavamo ili ne da uđu u naš život i daju mu ukusa, boje, mirisa... Za to treba dosta kreativnosti i osjećaja...

Ovom izložbom umjetnici će pokazati šta je to što po njima jedan život čini posebnim, zanimljivijim i boljim, što mu daje specifičan "ukus", što definiše jednu osobu i odvaja je od drugih ljudi.

Izložba traje do 15. oktobra 2010 i prodajnog je karaktera, a sva prikupljena sredstva odlaze u fond društva "Prijatelji umjetnosti" za finansiranje novih umjetničkih projekata.

Izlagači: Iman Gacanović, Sanja Raos, Kenan Strujić, Deni Slipac, Sanela Ljubičić, Fuad Ramadanović, Aida Filipović, Ivana Rezek, Kresimir Zadravec, Marina Paulenka, Nataša Stanisić, Elma Smajlović, Neven Sotra, Sara Lerota, Christiana Biron, Adnan Jasika, Senad Pepić, Emir Kapetanović, Demis Sinančević – Ples: Elma Selman

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.